Translate

Zoeken in deze blog

zondag 29 januari 2017

#Groener doen #6 #3 maanden niets nieuws kopen

 3 maanden niets nieuws kopen

Mijn vriend en ik hebben 8 jaar lang in een redelijk klein huis gewoond. We konden toen niet veel spullen kwijt. Het is inmiddels al weer twee jaar gelden dat we een veel groter huis hebben gekocht in de stad Groningen.

In het begin was ons nieuw huis nogal leeg, omdat we altijd goed nadenken voordat we iets kopen. Zo langzamerhand begint ons 'grote' huis zich wel goed te vullen. Een vriend vroeg laatst of ik de hele kringloopwinkel had leeg gekocht. Hij was namelijk vaak in ons oude huis is geweest en was verbaast over hoeveel spullen we inmiddels hadden verzameld.

Koopverslaafd? 

Ik ben niet verslaafd aan kopen. Ik heb eerder spijt dat ik iets niet heb gekocht dan dat ik een miskoop heb gedaan. Ik weet eigenlijk wel zeker dat mijn miskopen op 1 hand te tellen zijn, maar ergens had hij wel gelijk. We hebben de afgelopen jaren wel meer dingen gekocht. Vooral de kringloop is een van mijn favoriete winkels. Daarnaast is onze smaak veranderd en ik ben niet echt iemand die snel iets weggooit.

Dat ons huis voller wordt is ook te merken aan het feit dat we soms in nieuws kopen terwijl we het nog in de voorraadkast hebben liggen. Dit kwam in ons oude huis nooit voor, omdat ik daar alles precies wist te vinden en ook wist wat we hadden qua voorraad. 


3 maanden niets kopen 

Om me weer wat bewuster te maken van wat we allemaal hebben en echt iets te wensen te hebben, heb ik mezelf op een koopdieet gezet. Drie maanden lang mag ik niks nieuws kopen. Uitzondering hierop zijn cosmeticaproducten, voedsel en cadeautjes voor anderen.

Het leuke was dat mijn vriend direct mee wou doen! Heel eerlijk... Hij had ook geklaagd dat ons huis te vol begon te worden, maar normaal hoor ik hem regelmatig lachen of zuchten over mijn nieuwe projecten. Nu dus niet. He's in!


Ervaringen tot nu toe 

We mogen nu sinds 3 weken niets nieuws meer kopen en tot nu toe gaat het goed. Door de week geef ik eigenlijk nooit geld uit, omdat ik op dit moment fulltime werk. Ik moet wel eerlijk bekennen dat ik kledingwinkels even mijd en ook de kringloopwinkel hard voorbij ben gelopen de afgelopen weken.

Tot nu toe hebben we alleen geld uitgeven aan voedsel, cosmeticaproducten, medicatie en ansichtkaartjes voor zieken en jarigen. Binnenkort gaan we 2 dagen naar Amsterdam en daarom heb ik ook tickets gekocht voor het Rijksmuseum en het Anne Frank huis. Tot slot moesten we de houtkachel betalen die we al in december hadden besteld maar vorige week werd geplaatst.

Voor de komende maanden ben ik van plan bij te houden wat ik uitgeef en houd ik ook een wensenlijstje bij van dingen die ik graag zou willen hebben. Ik ben heel benieuwd of producten die ik nu bijvoorbeeld graag zou willen hebben ook over 3 maanden nog op mijn lijstje staan. Ik ga mijn ervaringen in ieder geval met jullie delen. Over 3 maanden zal ik een nieuwe blogpost plaatsen met mijn bevindingen.


Fijne week!

Liefs,
Lizzy♥



Misschien ook leuk om te lezen:



#Groener doen #4 #dierproefvrije make-up


#Groener doen #5 #solarlampen in huis

Geen opmerkingen:

Een reactie posten