Translate

Zoeken in deze blog

woensdag 27 december 2017

Recept: nieuwjaarsrolletjes/ kniepertjes gevuld met sinaasappelroom en chocodip

nieuwjaarsrolletjes/ kniepertjes gevuld met sinaasappelroom en chocodip

Vandaag een recept voor nieuwjaarsrolletjes/ kniepertjes gevuld met sinaasappelroom. 

Nu de kerstdagen voorbij zijn beginnen de plannen te komen voor oudejaarsdag. Wij hebben sinds een paar jaar de traditie om eerst bij mijn vriend zijn familie oliebollen te bakken en op te eten. Daarna gaan we richting mijn ouders om daar om middernacht de champagneglazen te heffen en samen op stap te gaan. Voor mij wordt het dit jaar, vanwege de borstvoeding, Jip en Janneke champagne en ik ben erg benieuwd of ik middernacht ga halen zonder in slaap te vallen;) 

Nieuwjaarsrolletjes ofwel kniepertjes zijn maar een paar weken per jaar te koop, maar gelukkig kun je ze ook zelf maken. Via Google zijn verschillende recepten te vinden. Zelf heb ik dit nog nooit geprobeerd dus ik kan hier geen tips over geven. 

Traditioneel worden nieuwjaarsrolletjes gevuld met slagroom, maar vandaag een recept om de rolletjes te vullen met iets anders namelijk sinaasappelroom. Met onderstaand recept kun je 12 nieuwjaarsrolletjes vullen. In de kleinste verpakking Vegter rolletjes zitten 24 rolletjes. Je zou dus de helft van de nieuwjaarsrolletjes met sinaasappelroom kunnen vullen en de andere helft met slagroom. Of je kunt een dubbele portie sinaasappelroom maken door alle ingrediënten te verdubbelen. 

Ik wens je alvast een heel smaakvol, gezellig, gelukkig en gezond 2018 toe! 

Liefs,
Lizzy♥

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept: nieuwjaarsrolletjes/ kniepertjes gevuld met sinaasappelroom en chocodip - 12 stuks
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------   
35 gram bloem
3 eieren 
350 ml melk + 2 eetlepels extra 
50 gram suiker 
1 (biologische) sinaasappel
75 gram chocolade 
12 vechters nieuwjaarsrolletjes

Spuitzak
Zeef 
Kom 
Pan 
Rasp
huishoudfolie 
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Giet 350 ml melk in de pan. Spoel de sinaasappel af. Raps het oranje gedeelte van de sinaasappel. Voeg de sinaasappelschil toe aan de melk en breng de melk langzaam aan de kook. 

Zeef de bloem boven een kom. Splits de eieren en voeg de eierdooiers toe. Het eiwit kun je bijvoorbeeld gebruiken voor het maken van meringue. Het recept vind je hier 

Voeg 2 eetlepels melk toe aan het mengsel en roer voorzichtig door om klontjes te voorkomen. Giet nu de kokende melk in gedeelten toe. Blijf het mengsel roeren. 

Giet nu het mengsel terug in de pan en breng al roerend aan de kook. Het mengsel zal steeds dikker worden en meer op room gaan lijken. Voeg nu de suiker toe en blijf roeren totdat de suiker helemaal is opgenomen. 

Giet de sinaasappelroom in een lage schaal en dek af met huishoudfolie. Laat nu afkoelen en veder opstijven in de koelkast. 

Vul de spuitzak met de sinaasappelroom en vul de nieuwjaarsrolletjes. Breng in een pan water aan de kook. Breek de chocolade in stukken en leg in een vuurvaste kom. Zet de kom in de pan maar het water mag de onderkant van de kom niet raken. Laat de chocolade smelten. Giet de chocolade in een glas en dip de uiteinden van de nieuwjaarsrolletjes erin. 

Serveer de sinaasappelroomrolletjes direct want anders worden de rolletjes slap. 



Vogelvoer hanger maken

 


 

 

 Champagnegelei / jelly  

 


 

 

Recept voor bakken van oliebollen en baktips 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten