Translate

Zoeken in deze blog

dinsdag 12 oktober 2021

Herfst knutselideeën met peuters en kleuters

Herfstknutselideeën

Deze tijd van het jaar zorgt er bij ons voor dat we allemaal weer zin krijgen in knutselen. Eerst samen gezellig naar buiten om herfstschatten te zoeken en daarna samen knutselen. In deze blog een paar herfstknutselideeën om samen te maken met een peuter of kleuter. Ook leuk voor de herfstvakantie!
 
Stempelen/ verven met bladeren 
 
Herfstknutselideeën bladeren

Als ik aan de herfst denk dan is het eerste wat bij mij opkomt vallende bladeren. Wist je dat je met bladeren kunt stempelen? Het is heel simpel. Je verft één zijde van het blad en daarna druk je het blad op een papier. Het mooiste resultaat krijg je als je de kant met de nerf beschilderd.

Herfstknutselideeën

Herfstknutselideeën



Dit kunstwerk maakte mijn dochter van bijna 4
💕


Ook leuk is om niet de bladeren te verven maar juist de verf rondom de bladeren te smeren. 


Tekenen op bladeren 
 
Wist je dat je ook op bladeren kunt tekenen? Ik gebruikte hiervoor een gelpen met een punt van 1 mm, maar met stiften lukt ook.


Plakken met bladeren 
 
Herfstknutselideeën plakken

Plakken vinden veel kinderen leuk om te doen. Door herfstbladeren op te plakken ontstaat al snel iets leuks door de mooie kleur van de bladeren. Je kunt de bladeren van te voren drogen door ze twee weken tussen kranten te leggen en hier vervolgens zware boeken op te leggen. Voordeel is dat de vorm van bladeren mooier blijft.Wij hebben de bladeren trouwens niet gedroogd, omdat we vaak spontaan een idee krijgen. Wat eventueel ook kan is om de bladeren na het plakken te drogen. Mocht je net zo'n lijmmonster in huis hebben als mijn dochter dan is dit niet zo handig om te doen. De bladeren gaan dan vastzitten aan de krant;)

Herfstknutselideeën

Herfstknutselideeën plakken

Knutselen met kastanjes 

Knutselen met kastanjes blijft hier favoriet. Vorig jaar maakten wij nog de gaatjes onder protest van onze dochter in de kastanjes. Dit jaar hebben we een kastanje knutselset gekocht met een kastanjehouder en een boor zoals deze gekocht. Mijn dochter kan nu zelfstandig knutselen. Nog even een kleine waarschuwing. Toen ik even afgeleid werd door de tweeling had mijn dochter de boor in hand geprikt dus blijf vooral 100% in de buurt.

Herfstknutselideeën kastanje
 
Manlief is toch wel het creatiefst van ons allemaal. Hij maakte deze leuke spinnenweb met spin en vlieg. Wist je dat je kastanjes ook goed kunt beschilderen of er een tekening op kunt maken met een stift? 

Herfstknutselideeën kastanje



 Misschien ook leuk om te lezen

uitgeholde pompoen

 Pompoen uithollen

 

adventskalender

 
 
 

 

 

Dit bericht bevat een affiliate link. Als je iets koopt via deze link dan krijg ik daar een klein percentage van. Denk ook vooral aan de winkeliers bij jou in de buurt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten