Translate

Zoeken in deze blog

zaterdag 30 november 2019

Zelf een adventskalender maken

Zelf een adventskalender maken

Toen mijn broertje en ik klein waren kregen wij vaak een adventskalender met chocolaatjes er in. Elke avond mochten we dan een hokje open maken. Inmiddels trakteren mijn ouders ons allemaal op een advent kraslot. We hebben nog nooit meer dan 10 euro gewonnen, maar elk jaar is het weer spannend of we wat zullen winnen. 

 
Een goede vriendin van mij maakt elk jaar zelf een adventskalender voor haar man en hij maakt er één voor haar. Het ziet er altijd zo leuk uit dat ik dit jaar ook zelf een adventskalender wil maken. Onze dochter is nu 2 en ik vermoed dat zij het ook heel leuk zal vinden. Een nieuwe traditie is geboren.

Inspiratie voor dingen die je in de adventskalender kunt doen vind je hier

Inspiratie voor het maken van een  adventskalender 

Een adventskalender kan op vele verschillende manieren worden gemaakt. Bijvoorbeeld door het ophangen van papieren zakjes of het vullen van kleine doosjes. Op Pinterest heb ik veel leuke ideeën gevonden. Hier vind je mijn bord. Onderstaand idee zag ik in de huis-aan-huiskrant die we elke week krijgen. 

Zelf een adventskalender maken

Het is mij dit jaar opgevallen dat veel winkels adventskalenders of benodigdheden hiervoor verkopen. Deze adventskalender zag ik staan bij Dille & Kamille. Zelf vind ik de vakjes wel aan de kleine kant.

Zelf een adventskalender maken

Bij Søstrene Grene heb ik deze stoffen adventskalender zien hangen. Jammer genoeg heeft deze adventskalender maar 4 en geen 24 vakjes.

Zelf een adventskalender maken


Onze zelfgemaakte adventskalender

Ik kon geen adventskalender vinden die helemaal aan mijn wensen voldeed en daarom heb ik besloten om zelf een adventskalender te maken. Ik had eerst het idee om stof te kopen en een adventskalender tenaaien. Alleen dat was wel heel ambitieus zonder naaimachine en met een peuter en tweeling van 11 weken oud.

Bij de Ikea vond ik een schoenenopberger bestaande uit 16 vakken. Je kunt alleen 1 baan vastplakken waardoor je 12 banen overhoud. Op de vakken stonden natuurlijk nog geen cijfers. Eerst had ik weer wilde plannen om vilt te kopen en zelf cijfers te knippen en er op te naaien. Mijn vriend kwam toen met het idee om er met tape cijfers op te plakken. Het voordeel van cijfers maken met behulp van tape is dat dit veel makkelijker te maken is en dat het er ook weer af kan. Hierdoor kan ik de hoezen ook nog gebruiken voor iets anders. De stof van de schoenenopberger is wel heel glad waardoor je wel tape moet gebruiken die goed plakt. Zelf heb ik vorig jaar tape gekocht bij de Action die goed blijft plakken. Ik weet alleen niet of het volgend jaar nog steeds mooi is. Mocht het wel lelijk worden dan maak ik volgend jaar de cijfers met een witte stift of verf.


Zelf een adventskalender maken
Zelf een adventskalender maken

Hoe heb ik het vullen van de adventskalender aangepakt

Als eerste heb ik besloten dat ik niet wil dat de adventskalender alleen uit cadeautjes bestaat. Het moet een mix zijn tussen dingen doen, iets kleins krijgen en iets geven aan iemand anders.Via WhatsApp heb ik als eerste natuurlijk mijn vriendin om ideeën gevraagd. Zij heeft natuurlijk al jarenlange ervaring;) Het is al bijna 1 december maar nog steeds zijn we ideeën aan het uitwisselen.

Ook op Pinterest heb ik veel leuke ideeën gevonden. Ik heb inmiddels een bord gemaakt met ideeën voor in de adventskalender. Je kunt mijn bord hier vinden. 

Lijstje maken

In de Wunderlist app heb ik een lijst aangemaakt met de cijfers 1 t/m 24. In willekeurige volgorde heb ik eerst alle ideeën er in gezet. Toen de lijst vol was heb ik alle extra ideeën zonder nummer in de app gezet. Vervolgens heb ik een selectie gemaakt van de leukste ideeën. Tot slot heb ik gekeken op welke dag, welk idee gepland staat en of dit wel of niet handig is. Een bezoek aan de kerstafdeling in het tuincentrum kunnen we bijvoorbeeld het beste op maandag of donderdag plannen omdat we dan oppas hebben voor de tweeling.Volgende week schrijf ik een blog over wat er in onze adventskalender zit.


Zelf een adventskalender maken





Misschien ook leuk om te lezen:

  

  24 ideeën voor in een   adventskalender 



Sinterklaastaart: het boek van Sinterklaas 



Gewoon mooi om te doen 





Een goed voorbeeld van 'gewoon mooi'. De prachtige plaatjes heb ik gratis gekregen van Karen (The Graphics Fairy) via Pugly pixel

Geen opmerkingen:

Een reactie posten