Translate

Zoeken in deze blog

donderdag 14 november 2019

Recept voor perenflappen met chocolade en noten


Vandaag een recept voor perenflappen met chocolade en noten. Wie herinnert zich niet appelflappen van bladerdeeg? Een paar jaar geleden kwam ik de appelflappen regelmatig tegen als ik bij iemand op visite ging. De appelflappen zijn namelijk gemakkelijk te bereiden en ook leuk om samen met kinderen te maken. Ik kan me nog herinneren dat ik appelflappen bij mijn nicht mocht maken. Grappig hoe sommige dingen je bij kunnen blijven.  

Deze perenflappen zijn geïnspireerd op de appelflappen en passen perfect bij de smaken van de herfst. Door het insnijden van het bladerdeeg zien ze er alleen iets gelikter uit dan de traditionele appelflappen. Op het idee om de bladerdeeg in te snijden kwam ik door de pin van Carola bakt zoethoudertjes op Pinterest. 

Ik maakte 2 verschillende perenflappen. En met peer, witte chocolade en walnoten en met peer, pure chocolade en pecannoten. De laatste variant heeft mijn voorkeur, want het is wat minder zoet. Je kunt de perenflappen natuurlijk vullen met alles wat je lekker vindt. Hieronder het recept voor de perenflappen met chocolade en noten.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept: perenflappen met chocolade en walnoten  
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------   
4 plakjes bladerdeeg
2 peren (+/- 218 gram)
35 gram pure of witte chocolade
35 gram walnoten of pecannoten
1 eigeel
2 kommen
Kwastje voor insmeren
Mes
Snijplank
Bakblik 
Ovenpapier  
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Verwarm de oven voor op 200 graden. Haal 4 plakken bladerdeeg uit de diepvries en laat ontdooien. Het insnijden van de plakken bladerdeeg gaat het gemakkelijkste als de plakken bladerdeeg nog net niet helemaal zijn ontdooid. De bladerdeeg plakt dan tijdens het snijden minder aan het mes.

Snijd van elke plak bladerdeeg 1 hoek rond af en snijd vervolgens 3 lijnen horizontaal en 3 lijnen verticaal.  


Snijd de noten en de chocolade in kleine stukjes. Was de peer af en schil hem. Verwijder het klokhuis en snijd de peer in blokjes. Meng de peer, chocolade en noten in een kom en verdeel de perenvulling over de plakjes bladerdeeg. Vouw 1 kant van de bladerdeeg over de peervulling en vouw vervolgens de andere kant hierover heen. 
 



Klop het eigeel los en strijk met behulp van een kwastje over de perenflappen. Je hoeft dit niet per se te doen maar dan worden de perenflappen minder mooi bruin. Leg de perenflappen op een bakblik met bakpapier en bak ze in 15 a 20 minuten gaar en bruin.



Misschien leuk om te lezen


Recept chocolade hazelnootpasta met kokos


Weekend kamperen in de herfst


Geen opmerkingen:

Een reactie posten