Translate

Zoeken in deze blog

zaterdag 6 februari 2021

Onze ervaring met een tweelingfiets

ervaring tweelingfiets

Nadat we hoorden dat we zwanger waren van een tweeling was onze grootste puzzel hoe we het gingen doen qua vervoer. Eerder schreef ik al een blog over onze zoektocht naar 3 autostoeltjes op de achterbank. Je kunt de blog hier vinden. 

Vandaag een blog over onze ervaring met een tweelingfiets. Een tweelingfiets is een fiets waar je 2 of 3 kinderen op kunt vervoeren. Het bijzondere aan deze fiets is dat twee kinderen achterop kunnen doordat de achterkant van de fiets extra lang is. Let op, het is niet een fiets met een verlengde pakjesdrager maar een speciaal ontworpen fiets. 

Onze ervaring met een tweelingfiets

We zijn beiden erg tevreden over de tweelingfiets.
Beiden vinden we dat de tweelingfiets fijn fietst en dat je eigenlijk niet merkt dat de fiets langer is dan een gewone fiets. We hebben een tweelingfiets van het merk Azor. De fiets hebben we tweedehands gekocht via Marktplaats.

We fietsen met de tweelingfiets naar de crèche maar we gebruiken de fiets ook om samen een rondje te fietsen. Ik vind zelf de tweelingfiets fijner fietsen en veiliger aanvoelen dan mijn damesfiets met 2 zitjes erop. 

Wij gebruiken de tweelingfiets om al onze 3 kinderen te vervoeren. De eerste keer was het even puzzelen hoe we het beste de kids op de fiets kunnen zetten. Meestal zit onze zoon voorop die het lichtste is. We zetten hem ook altijd als eerste op de fiets. Onze tweede zoon zit direct achter ons en onze dochter zit op het buitenste stoeltje. Mijn dochter haal ik ook altijd als eerste weer van de fiets af. Daarna meestal mijn zoon die voorop zit en tot slot mijn zoon die direct achter mij zit.   

ervaring tweelingfiets

We hebben wel getwijfeld tussen een tweelingfiets en een bakfiets maar een tweelingfiets voelde voor mij beter. Ook past de tweelingfiets in de schuur en een bakfiets niet. 

Nadelen

Naast voordelen zitten er volgens ons ook een aantal nadelen aan een tweelingfiets Ik vind het zelf soms eng dat je de fiets moet loslaten om alle kinderen er op te zetten. Er zit wel een hele goede stander op waardoor de fiets niet zomaar omvalt. Het is alleen wel heel belangrijk dat de fiets op een vlak ondergrond wordt geplaatst. Soms vind ik dat wel een zoektocht omdat veel straten en stoepjes toch wel wat verzakt zijn. Mijn vriend heeft hier minder moeite mee. 

Wat ook een nadeel is van een tweelingfiets is dat je drie kinderen los moet maken. Onze oudste dochter blijft meestal netjes naast de fiets staan maar de jongens gaan er het liefste direct vandoor. Toen ze kleiner waren deed ik altijd 1 van de jongens in een ringsling maar daar worden ze nu te groot voor.

Toch een bakfiets?

Inmiddels is de oudste 3 1/2 jaar en zijn de jongens 17 maanden. We denken er nu toch over na om een bakfiets te kopen, omdat de kinderen toch wel erg zwaar worden samen. Hierdoor kost het mij echt moeite om de stander omhoog te krijgen van de fiets. Ook een stukje met de fiets in de hand lopen is best een uitdaging door het gewicht in combinatie met de lengte. Als de oudste beweegt tijdens het fietsen dan is de fiets ook minder stabiel. Hier hadden we een paar maanden geleden geen last van en ligt dus echt aan de kinderen groter en zwaarder worden. Mogelijk heb je van het laatste punt ook geen last als je de fiets voor maximaal twee kinderen gebruikt.

ervaring tweelingfiets

 

 

Misschien ook leuk om te lezen


3 autostoeltjes op de achterbank; zo past het bij ons 

 


 

Recepten overzicht

2 opmerkingen:

  1. Is de keuze gevallen op een elektrische bakfiets of een gewone.
    Ik twijfel namelijk nog!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik snap dat je twijfelt want het prijsverschil is groot. Wij hebben voor een elektrische gekozen. Met 3 kinderen vind ik het anders wel heel zwaar fietsen. We laten de auto nu veel vaker staan dus dat compenseert een beetje;) Mischien kan je een keer een proefrit maken bij een verkooppunt?

      Verwijderen