Translate

Zoeken in deze blog

dinsdag 25 augustus 2020

Drie autostoeltjes op de achterbank; Zo past het bij ons 

Drie autostoeltjes op de achterbank; zo past het bij ons

Hoe we drie kinderen gingen vervoeren op de achterbank van onze auto was één van de eerste praktische dingen waar we ons zorgen over maakten toen we wisten dat we zwanger waren van een tweeling. We hebben namelijk geen grote auto, een Fiat Grande Punto, en die hadden we nog geen jaar in ons bezit toen we hoorden dat we zwanger waren van een tweeling. Ik vond het erg zonde van ons geld om direct weer een andere auto te kopen. Ook rijd ik niet in alle auto's even prettig en ik had daarom al helemaal geen zin om weer op auto zoektocht te gaan. 

Maxi-Cosi

De tweeling gingen we natuurlijk eerst vervoeren in een Maxi-Cosi. De Maxi-Cosi van onze dochter hadden we bewaard en in de kringloop vonden we nog een Maxi-Cosi voor 5 euro. Toen we thuiskwamen gingen we natuurlijk direct meten. Twee Maxi-Cosi Citi autostoeltjes bleken naast de autostoel van onze dochter te passen. Het eerste levensjaar van onze tweeling hoefden we nog geen nieuwe auto te kopen!   

Als de twee Maxi-Cosi autostoeltjes niet op de achterbank van onze auto hadden gepast dan hadden we waarschijnlijk 1 Maxi-Cosi voor in de auto gezet op de bijrijdersstoel en de airbag uitgezet. Mijn partner of ik was dan op de achterbank gaan zitten als we met het hele gezin op pad zouden gaan. 

Autostoel

Inmiddels is onze tweeling bijna 1 en vrij lang voor hun leeftijd waardoor ze te groot worden voor de Maxi-Cosi. De afgelopen maanden waren we al bij meerdere babyzaken geweest om advies te vragen over autostoeltjes. We kwamen er al snel achter dat veel ouders tegen dit probleem aanlopen en dat zelfs in een VW Station niet automatisch 3 autostoeltjes op de achterbank passen. Het advies was om met de auto naar de winkel te komen en dan te gaan passen welke autostoeltjes mogelijk op de achterbank passen.

Maxi-Cosi Tobi  

Van iemand kregen we de tip dat de autostoel van het merk Maxi-Cosi type Tobi de smalste autostoel is die verkrijgbaar is. Via Marktplaats kochten we eerst 1 Maxi-Cosi Tobi autostoel zodat we meer ruimte hadden op de achterbank. 

Drie autostoeltjes op de achterbank; zo past het bij ons

Vervolgens hebben we de autostoel opgemeten en de ruimte die we nog over hadden in de auto. Het leek er op dat 3 autostoeltjes zouden passen. Inmiddels zitten de 3 autostoelen in de auto en het past inderdaad. De deuren willen dicht;) en de stoeltje zitten op de juiste manier vast met de gordel maar 1 stoel lijkt iets scheef te zitten. 

Naast dat de stoeltjes passen in de auto zijn we trouwens ook tevreden over de Maxi-Cosi Tobi stoelen. Ze zijn hoog waardoor de kinderen goed naar buiten kunnen kijken. Ook zijn de gordels eenvoudig verstelbaar. 

Drie autostoeltjes op de achterbank; zo past het bij ons



Misschien ook leuk om te lezen 
 
tweeling is geboren
 
 
 
 
 
cijfertaart maken zonder speciale bakvorm
 
 
 
 
 
 
 
Dit bericht bevat een affiliate link. Lees ook mijn disclaimer hierover  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten