Op vrijdagavond aten we standaard soep (uit zak;) toen we nog geen kinderen hadden. Als ik dan om 18:00 uur de voordeur binnenstapte stond de soep te dampen, waren de stokbroden gesmeerd en konden we neerploffen op de bank. Het weekend was begonnen!
Door de komst van de kinderen is de traditie van soep op vrijdagavond verdwenen maar inmiddels eten we wel weer veel vaker soep. Ook doordat mijn vriend nu brood door de soep kruimelt van de jongsten waardoor de soep dikker wordt en er minder wordt gemorst (tip!).
Ik moet zeggen dat we aspergesoep pas sinds kort hebben ontdekt. Asperges zijn natuurlijk niet het hele jaar te verkrijgen en aspergesoep uit een pakje is niet te vergelijken met aspergesoep van verse asperges. Asperges uit pot blijkt een goed alternatief voor verse asperges vinden wij. Hieronder ons recept voor aspergesoep met asperges uit pot.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept: aspergesoep van asperges uit pot
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
2 potten asperges met inhoud van +/- 625 gram uitgelekt (vocht niet weggooien!)
50 gram boter
60 gram bloem
1 grote of 2 kleine uien
200 ml kookroom
200 gram beenham of zalm
Peper
1 bouillonblokje
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Doe het vocht uit de aspergepotten in een maatbeker en vul aan met kokend water tot je 1 liter vloeistof hebt. Los het bouillonblokje op. Snijd de asperges in 3 stukken en de beenham in blokjes.
Pel en snijd de ui(en) grof. Smelt de boter in de soeppan en bak de uien hierin glazig. Voeg 60 gram bloem toe en bak op laag vuur in ongeveer 5 minuten gaar. Roer de bloem wel steeds door om aanbranden te voorkomen.
Voeg het bouillon nu in gedeeltes toe aan de bloem en roer door. Voeg de kookroom toe en roer door. Voeg 2/3 van de asperges toe en peper naar smaak. Breng de aspergesoep aan de kook en laat ongeveer 3 minuten doorkoken. Pureer de aspergesoep met een staafmixer. Voeg de overgebleven asperges toe en de blokjes beenham en roer nog even door.
mooi introductie en lekker simpel en snel uigelegd , bedankt, ik ga het dadelijk maken
BeantwoordenVerwijderenAlle punten zijn zeer duidelijk en begrijpelijk. Het is een uniek artikel als ik het vergelijk met anderen. Dank u voor deze blog. Blijf updaten. amsterdam genetics
BeantwoordenVerwijderenHeel lekker soepje, bedankt!
BeantwoordenVerwijderen