Een zelfgemaakte pizza kan niet zonder een lekkere pizzasaus. Natuurlijk kan je
kant-en-klare pizzasaus kopen, maar zelfgemaakte pizzasaus is natuurlijk
veel lekkerder. Ook weet je bij zelfgemaakte pizzasaus precies wat er in zit qua ingrediënten. Ik maak trouwens niet elke keer verse pizzasaus als we pizza eten, maar ik maak altijd extra saus. Het overgebleven pizzasaus vries ik dan in.
Al een hele tijd wou ik pizza's maken van wraps. Dit weekend heb ik dit eindelijk gedaan en recepten voor heerlijke pizzawraps volgen binnenkort.
Voordat ik met de pizzawraps aan de slag kon moest ik eerst nog pizzasaus maken, want ik had niets meer op voorraad. Volgens mij heb ik mijn recept voor zelfgemaakte pizzasaus nog niet eerder met jullie gedeeld dus hierbij:) Zelf
gebruik ik voor de pizzasaus tomaten uit blik, omdat verse tomaten vaak
behoorlijk prijzig zijn. De gedroogd kruiden kun je natuurlijk vervangen
door
bijvoorbeeld verse oregano.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept: zelfgemaakte pizzasaus
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
2 blikken tomatenblokjes van 400 gram
1 grote ui of 2 kleintjes
olie
1 a 2 teentjes knoflook
1 grote eetlepel Italiaanse kruiden
sauspannetje of koekenpan
staafmixer
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept: zelfgemaakte pizzasaus
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
2 blikken tomatenblokjes van 400 gram
1 grote ui of 2 kleintjes
olie
1 a 2 teentjes knoflook
1 grote eetlepel Italiaanse kruiden
sauspannetje of koekenpan
staafmixer
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Snijd
de ui fijn. Verhit olie in de pan en fruit de ui op laag vuur gaar. Roer de uien regelmatig door. Snijd intussen de knoflook fijn. Voeg de knoflook en de Italiaanse
kruiden toe aan de uien als ze glazig en goudgeel van kleur zijn. Bak de knoflook en kruiden een paar minuten mee met de uien. Maak de blikken tomatenblokjes
open en laat
er een klein beetje vocht uitlopen. Voeg de tomatenblokjes toe aan de
uien-knoflookmix. Laat de pizzasaus nu 15 minuten doorkoken.
Pureer de pizzasaus nu fijn met behulp van de staafmixer. De overgebleven saus kan worden ingevroren.
Zelf pureer ik saus trouwens niet altijd fijn. Ik laat dit afhangen van de ingrediënten waar ik de pizza mee ga beleggen.
Fijne week!
Liefs,
Misschien ook leuk om te lezen
Liefs,
Lizzy♥
Misschien ook leuk om te lezen
Tomatensoep met geroosterde paprika
Flammkuche met zalm en rucola
Ik heb het gemaakt en ik ga het zeker proeven👍Thx v recept
BeantwoordenVerwijderenLeuk om te lezen dat je het recept hebt gemaakt en eet smakelijk alvast;)
Verwijderen