Translate

Zoeken in deze blog

maandag 17 april 2017

Zelf pizzasaus maken


Een zelfgemaakte pizza kan niet zonder een lekkere pizzasaus. Natuurlijk kan je kant-en-klare pizzasaus kopen, maar zelfgemaakte pizzasaus is natuurlijk veel lekkerder. Ook weet je bij zelfgemaakte pizzasaus precies wat er in zit qua ingrediënten. Ik maak trouwens niet elke keer verse pizzasaus als we pizza eten, maar ik maak altijd extra saus. Het overgebleven pizzasaus vries ik dan in.  

Al een hele tijd wou ik pizza's maken van wraps. Dit weekend heb ik dit eindelijk gedaan en recepten voor heerlijke pizzawraps volgen binnenkort.

Voordat ik met de pizzawraps aan de slag kon moest ik eerst nog pizzasaus maken, want ik had niets meer op voorraad. Volgens mij heb ik mijn recept voor zelfgemaakte pizzasaus nog niet eerder met jullie gedeeld dus hierbij:) Zelf gebruik ik voor de pizzasaus tomaten uit blik, omdat verse tomaten vaak behoorlijk prijzig zijn. De gedroogd kruiden kun je natuurlijk vervangen door bijvoorbeeld verse oregano. 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept: zelfgemaakte pizzasaus
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 
2 blikken tomatenblokjes van 400 gram
1 grote ui of 2 kleintjes 
olie 
1 a 2 teentjes knoflook 
1 grote eetlepel Italiaanse kruiden   

sauspannetje of koekenpan   
staafmixer 
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Snijd de ui fijn. Verhit olie in de pan en fruit de ui op laag vuur gaar. Roer de uien regelmatig door. Snijd intussen de knoflook fijn. Voeg de knoflook en de Italiaanse kruiden toe aan de uien als ze glazig en goudgeel van kleur zijn. Bak de knoflook en kruiden een paar minuten mee met de uien. Maak de blikken tomatenblokjes open en laat er een klein beetje vocht uitlopen. Voeg de tomatenblokjes toe aan de uien-knoflookmix. Laat de pizzasaus nu 15 minuten doorkoken. 

Pureer de pizzasaus nu fijn met behulp van de staafmixer. De overgebleven saus kan worden ingevroren.

Zelf pureer ik saus trouwens niet altijd fijn. Ik laat dit afhangen van de ingrediënten waar ik de pizza mee ga beleggen. 

Fijne week! 

Liefs,

Lizzy♥



Misschien ook leuk om te lezen 


Tomatensoep met geroosterde paprika


Flammkuche met zalm en rucola

2 opmerkingen:

  1. Ik heb het gemaakt en ik ga het zeker proeven👍Thx v recept

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Leuk om te lezen dat je het recept hebt gemaakt en eet smakelijk alvast;)

      Verwijderen