Translate

Zoeken in deze blog

zondag 24 december 2023

Chocolade blauwe bessentaart met spiegel van citroenlimonade

Ik had eigenlijk bedacht om dit recept voor het maken van een spiegeltaart met blauwe bessen en chocolade biscuit online te zetten in de zomer. Het is een heerlijke frisse taart en ook nog heel licht. Nu de feestdagen voor de deur staan bedacht ik mij dat het ook een perfect recept is voor deze tijd. Het is namelijk een heerlijke taart om te serveren in de middag. Je gasten zullen na het eten van deze taart niet super vol zitten waardoor ze nog voldoende ruimte overhouden voor het diner. De taart is ook lekker als fris en licht dessert.

December is niet het seizoen voor Nederlandse aardbeien (eind april - augustus) en blauwe bessen (eind juni- september) maar je kunt prima diepvries aardbeien en blauwe bessen gebruiken voor dit recept. Het is dan belangrijk dat de aardbeien van te voren worden ontdooid. De blauwe bessen moeten juist bevroren blijven.
   

------------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept: chocolade blauwe bessentaart met spiegel van citroenlimonade 
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Boodschappenlijstje (alle ingrediënten):

2 eieren medium

60 gram bloem
60 gram suiker
10 gram eetlepels cacao
Zout
taartvorm 24 cm

1 bak blauwe bessen
130 ml citroenlimonade 
5 gelatineblaadjes  
100 ml slagroom
100 ml volle yoghurt
130 gram aardbeien
------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Hieronder de beschrijving om de blauwe bessentaart te maken met spiegel van citroenlimonade. Vergeet niet om de aardbeien te ontdooien mocht je diepvriesfruit gebruiken.   

------------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept: chocolade biscuits
------------------------------------------------------------------------------------------------------
2 eieren medium
60 gram bloem
60 gram suiker
10 gram eetlepels cacao
zout
taartvorm 24 cm

------------------------------------------------------------------------------------------------------

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Splits de eieren. Klopt de eiwit stijf met helft van de suiker. Klop minimaal 10 minuten. Klop daarna de eigeel met de overige suiker. Voeg de eigeel toe aan de eiwit en zeef de bloem en het cacao er overheen. Roer door maar probeer het zo luchtig mogelijk te houden door zo min mogelijk te roeren en roer in achtjes. 

Bedek de taartvorm met bakpapier. Giet het mengsel erin en bak in 12 tot 15 minuten gaar. Om te controleren of de chocoladebiscuit gaar is kun je met een satéprikker in de chocoladebiscuit prikken. Als er geen deeg aan de satéprikker plakt dan is de chocoladebiscuit gaar. Laat de chocoladebiscuit afkoelen.
 
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept: aardbeien yoghurt roomvulling
------------------------------------------------------------------------------------------------------
100 ml slagroom
100 ml volle yoghurt
130 gram aardbeien
2 1/2 gelatineblaadjes
------------------------------------------------------------------------------------------------------

Week de gelatineblaadjes 15 minuten in water. Pureer de aardbeien en roer door de yoghurt. Klop de slagroom stijf en voeg toe aan de yoghurt.

Knijp de gelatine uit en doe met 5 eetlepels water in een pan met dikke bodem. Verwarm totdat de gelatine is opgelost. Laat even afkoelen en roer dan door de yoghurt slagroom mengsel. Giet in de bakvorm over de afgekoelde chocoladebiscuit en zet direct onderin de koelkast. 


------------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept: gelatine citroenlimonadespiegel topping    
------------------------------------------------------------------------------------------------------
1 bak blauwe bessen
130 ml citroenlimonade
2 1/2 gelatineblaadjes
------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Week de gelatine 15 minuten. Haal de taart uit de koelkast en verdeel de blauwe bessen over de bovenkant. Zet terug in de koelkast. 

Doe de gelatine samen met 5 eetlepels water in een pan en verwarm totdat de gelatine is opgelost. Laat afkoelen tot kamertemperatuur en roer door citroenlimonade. Giet de citroenlimonade over de taart en zet opnieuw in de koelkast. Laat minimaal 90 minuten opstijven.



Misschien ook leuk om te lezen

 

Citroenkwarktaart met aardbeienspiegel

 



Fruit toverstafjes maken

Geen opmerkingen:

Een reactie posten