Translate

Zoeken in deze blog

dinsdag 23 juli 2013

Een blik in de moestuin - juli 2013


Sinds vorig jaar weten wij dat we dit jaar moeten verhuizen alleen de exacte datum is nog onbekend. Ons huis zal eind dit jaar namelijk worden gesloopt, omdat het niet meer aan de huidige wooneisen voldoet. In de moestuin heb ik daarom de afgelopen maanden niet zo veel gedaan.
Achteraf gezien had ik van alles kunnen verbouwen, maar dat is wijsheid achteraf. We wonen namelijk nog steeds in ons huis. 

Helemaal niets verbouwen in de moestuin dit jaar zag ik niet zitten en daarom heb ik wel aardappels gepoot. De aardappelplanten vragen namelijk weinig onderhoud. Ook ging ik er van uit dat de aardappels ook nog wel konden worden gerooid als we inmiddels al wel waren verhuisd. In april heb ik daarom pootaardappelen gekocht en gepoot in de tuin. De aardappels zijn een groot succes en we hebben er al vaak van gesmikkeld. 



In een houten plantenbak heb ik rucola verbouwd. Heerlijk! Een makkelijke groente om te verbouwen en de slakken hebben er ook weinig interesse voor.


Eigenwijs als ik ben heb ik deze week toch nog een paar bonen gepoot in poten. Bonen uit eigen tuin zijn zo lekker! Ik had eigenlijk met mezelf afgesproken om dit jaar geen bonen te verbouwen, maar op internet las ik dat je tot uiterlijk 20 juli bonen kon poten en toen ik de verleiding niet langer weerstaan. Nu maar hopen dat we een mooi najaar krijgen. 

 

 Gelukkig trekken mijn vaste planten zich weinig aan van de aanstaande verhuizing. De laatste aardbeien zitten inmiddels aan de aardbeienplanten, maar de eerste framboos zit al weer aan de struik. 


De bramenstruik is net uitgebloeid.


De druivenstruik doet het weer geweldig en ik zit er aan te denken om dit jaar zelf wijn te brouwen. Nu maar hopen dat de druivenstruik de verhuizing zal overleven. 


Aan de appelboom zitten dit jaar helaas maar weinig appels. 


De vijgenboom hebben we vorig jaar gepoot. Er zitten inmiddels meer en grotere bladeren aan de vijgenboom dan vorig jaar ondanks dat we vergeten waren om de boom in het voorjaar te beschermen tegen de nachtvorst. Helaas zijn er dit jaar nog geen vruchten aan de boom te bekennen. De boom staat voldoende in de zon, maar waarschijnlijk niet beschut genoeg.




 
Ook misschien leuk om te lezen



 Aardbeien in de moestuin








Happy-mini-mail 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten