Translate

Zoeken in deze blog

woensdag 24 juli 2013

Recept zelfgemaakte perzikijsjes


Tijdens warme dagen is het heerlijk om af en toe verkoeling te zoeken. Een ijsje gaat er dan ook altijd wel in. Hieronder het recept voor perzikijsjes. Verfrissend en ook nog eens gezond.

Ik heb de ijsjes gemaakt met behulp van ijsvormpjes. De vormpjes heb ik uiteindelijk gekocht bij de Ikea. Bij de HEMA kon ik geen vormpjes vinden en bij de Blokker leken mij de stokjes van de ijsvormpjes niet erg sterk. De vormpjes van de Ikea hebben een fijn formaat, niet te klein en niet te groot. Het formaat is voor kinderen erg geschikt. Voordeel is ook dat de vormpjes in de vaatwasser kunnen. Ben je op zoek naar iets grotere vormpjes dan vind ik de vormpjes van Greenjump erg leuk. Mijn favoriet is de raketvorm. Groot pluspunt is dat de ijsvormpjes vrij zijn van weekmakers en BPA.  

Benodigdheden voor ongeveer 450 ml vloeistof*:
- 3 rijpe perziken
- 200 ml (vers geperste) sinaasappelsap
- 1 eetlepel citroensap
- ijsvormpjes (eventueel diepvriesdoos)
- keukenmachine

1) Verwijder de schil van de perziken. Dit gaat gemakkelijk met behulp van een schilmesje. Snij vervolgens de perziken door de helft. Verwijder de pit. Stop de perziken vervolgens in de keukenmachine.

2) Pers de sinaasappels uit en voeg 200 ml sinaasappelsap toe aan de perziken. Pers een halve citroen uit en voeg 1 eetlepel toe aan de perziken. Maal nu de perziken fijn samen met het sinaasappel- en citroensap. 

3) Giet het mengsel in de ijsvormpjes en zet de ijsvormpjes in de diepvries. De invriestijd van de ijsjes hangt onder anderen af van de grote van de ijsvormpjes die je gebruikt. Laat de ijsjes in ieder geval minimaal 4 uur in de vriezer staan of totdat de ijsjes bevroren zijn. 

IJs maken in een diepvriesdoos 

1) Als je geen ijsvormpjes hebt dan kun je het ijs ook maken met behulp van een diepvriesdoos. Volg stap 1 en 2 van bovenstaand recept. 

2) Giet het mengsel in een diepvriesdoos en zet de diepvriesdoos in de vriezer. Laat het ijs minimaal 3 uur opstijven in de diepvries. Roer na 1 uur het ijs goed door met een vork om ijskristallen te voorkomen. 


* Er zijn veel verschillende ijsvormpjes te koop en de inhoud van de ijsvormpjes verschilt ook regelmatig. Met bovenstaand recept zul je ongeveer 450 ml sap krijgen. Als je de ijslollievormpjes van de Ikea gebuikt (inhoud ongeveer 45 ml) zal je sap overhouden. Dit recept is dus ook geschikt voor iets grotere vormpjes. Zelf maak ik altijd liever iets te veel dan te weinig. Wat over is kun je opdrinken als sap of eventueel invriezen in een diepvriesdoos.


Ook misschien leuk om te lezen 



Recept frambozen-yoghurtijs 




Een blik in de moestuin
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten