'Ssssst' dit recept voor het maken van een stoomboot taart van cake ziet er super leuk uit maar is erg simpel om te maken;) Het enige waar je rekening mee moet houden is dat het minimaal een uur kost om de chocolade genache te laten uitharden.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept: Stoomboot taart maken van cake
------------------------------------------------------------------------------------------------------
1 Indische cake
100 gram pure chocolade
100 gram room
Dropveters
Snoepketting
Smarties
Chocolade nieuwjaarsrolletjes
Pan
Rooster
Bord of bakpapier
Appelboor
Mes
Optioneel:
Grote chocolade Sint
Paard
Cadeautjes
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Snijd de
voorkant van de cake in de vorm van een schip door de zijkanten schuin
af te snijden. Om het op een schip te laten lijken moet de het een stompe punt worden en geen scherpe.
Voor het maken van de stuurhut moet ongeveer een plak van 3 cm van de achterkant van de cake worden afgesneden. Snijd de plak doormidden en plak de snijkanten van de cake met behulp van chocoladepasta tegen elkaar aan. Het moet een blok worden. Zet bovenop de stoomboot.
Maak voor de masten met een appelboor één gat voor en één gat achter op de boot en zet hier de nieuwjaarsrolletjes in. Mocht je geen appelboor hebben dan kun je ook een cirkel snijden met behulp van een smalle mes. Zet de stoomboot op een rooster en leg hieronder een bord of een stuk bakpapier.
Breek de reep chocolade in stukken en doe in een kom. Doe de room in een pan met dikke bodem en verwarm op matig vuur tot kookpunt. Giet de room over de chocolade en laat een paar minuten staan. Roer door en laat de chocolade afkoelen tot lichaamstemperatuur.
Giet de chocolade
over de boot. Met behulp achterkant van een lepel heb ik de chocolade
nog wat beter verdeeld. De zijkanten heb ik ook met behulp van een lepel
ingesmeerd.
Laat
de chocolade hard worden. Reken hiervoor minimaal 60 tot 90 minuten
afhankelijk van de temperatuur van de ruimte waar je stoomboottaart neerzet. Zet de stoomboot taart liever niet in de koelkast omdat de chocolade dan niet mooi opstijft.
Intussen
kun je de slinger maken voor op de stoomboot. Knip de snoepketting
doormidden en rijg snoepjes aan de dropveter. Hier kunnen kinderen ook goed bij helpen!
Maak aan beide kanten van de dropveter meerdere knopen zodat de veter straks in het nieuwjaarsrolletje blijft zitten.
Als de chocolade nog net zacht is kun je starten met versieren. Druk de uiteinden van de dropveters in de nieuwjaarsrol.
Maak met smarties een anker. Dit doe je door een lijn te maken met 4 smarties en daarna nog 2 halve boogjes. Zie ook foto.
Knip 3 gelijke stukken dropveter en leg ze in een cirkel. Je kunt de uiteinden even vastbranden met een aansteker omdat het plakken dan makkelijker gaat.
Tot slot
- Gebruik
een chocolade cake waardoor je niet hoeft te wachten totdat de chocolade genache is uitgehard. Het eindresultaat
van de stoomboot wordt iets minder strak maar dat weet verder niemand;)
- Maak raampjes van geldmunten of ronde koekjes
- De cadeautjes (petit fours) heb ik gekocht bij de Hema en alle andere benodigdheden heb ik bij de supermarkt Coop gehaald.
- Van de chocolade die van de taart is afgelopen kun je chocolademelk maken. Verwarm melk en smelt hier de restjes chocolade in. Serveren maar!
Misschien ook leuk om te lezen
Alle sinterklaasrecepten op mijn blog
Leuk om te doen met kinderen in Sinterklaastijd
Geen opmerkingen:
Een reactie posten