Geniet je ook zo van het lange weekend? Ik wel;) Zaterdag gezellig wat gedronken met een vriendin in de stad en daarna nog twee verjaardagen. Gisteren lekker gerommeld in de tuin en onderstaande taart gemaakt. Vandaag naar Klein Berlijn geweest (vintage markt) en nog verf gehaald want we zijn boven de slaapkamers aan het verbouwen. Nog even dit blogbericht afschrijven en dan lekker op bed.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
130 gram bastognekoekjes
Recept: citroenkwarktaart met aardbeienspiegel - 6 personen
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
130 gram bastognekoekjes
40 gram boter
125 ml slagroom
250 gram kwark
50 gram suiker
1 (biologische) citroen
3 1/2 gelatine blaadjes
Taartvorm 18 cm
150 gram aardbeien
2 eetlepels water of sap
Keukenmachine
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Vul een bakje met water en leg hier 2 1/2 gelatine blaadje in om te weken. Leg
de bastognekoekjes in de keukenmachine en maal ze fijn. Smelt intussen de
boter in een pannetje of in de magnetron. Als je de boter smelt in de
magnetron, blijf er dan wel even bijstaan want voor je het weet zit je
hele magnetron
onder de gesmolten boter
Meng
de gesmolten boter met de gemalen bastognekoekjes en schep het dan in
de taartvorm. Verdeel de bastognekoekjes gelijkwaardig over de bodem en
druk even goed aan met behulp van een vork of lepel. Zet de taartvorm in
de koelkast.
Schep
250 gram kwark in een kom. Spoel de citroen af en dep droog met een
theedoek. Rasp de helft van de citroen en voeg de schil toe aan de
kwark. Snijd de citroen doormidden en pers één helft uit. Voeg de
citroensap, op 2 eetlepels
na, toe aan de kwark en roer goed door. Klop de slagroom stijf met 50 gram suiker.
Verwarm
nu de achtergehouden 2 eetlepels citroensap met 2 eetlepels water in
een pannetje. Knijp de gelatineblaadjes uit en voeg toe. Roer totdat de
gelatine is opgelost en laat afkoelen maar het mag niet gaan stollen! Voeg
de citroensap toe aan de kwark en roer goed
door. Meng nu de kwark voorzichtig met de slagroom. Giet nu alles in de taartvorm en laat de citroenkwarktaart 60 minuten opstijven
in de koelkast.
Voor de aardbeienspiegel:
Leg
na 45 minuten wachten één gelatineblaadje in een bakje met water.
Verwijder de kroontjes van de aardbeien en leg de aardbeien samen met 2
eetlepels water of (sinaasappel)sap in de keukenmachine. Pureer de
aardbeien tot sap. Zeef
de aardbeiensap met behulp van een fijne zeef. Zorg dat je 100 ml sap overhoud of voeg anders nog wat water of (sinaasappel)sap toe.
Schep 2 eetlepels aardbeiensap samen met 2 eetlepels
water in een pannetje. Verwarm dit. Voeg het uitgeknepen gelatineblaadje
toe en roer goed door. Laat iets afkoelen en voeg dan de rest van de
aardbeiensap
toe. Roer alles goed door en laat afkoelen. Let op, het sap moet wel
vloeibaar blijven. Giet nu de aardbeiensap over de citroenkwarktaart en
zorg dat het egaal is verdeel over de citroenkwarktaart. Laat de citroenkwarktaart nu nog minimaal
1 uur opstijven.
Fijne week!
Liefs,
Misschien ook leuk om te lezen:
Gezonde glutenvrije blauwe bessen yoghurttaart
Aardbei meringuegebakjes met mascarpone
Fijne week!
Liefs,
Lizzy♥
Misschien ook leuk om te lezen:
Gezonde glutenvrije blauwe bessen yoghurttaart
Aardbei meringuegebakjes met mascarpone
Geen opmerkingen:
Een reactie posten