Translate

Zoeken in deze blog

maandag 5 juni 2017

Recept: citroenkwarktaart met aardbeienspiegel


Geniet je ook zo van het lange weekend? Ik wel;) Zaterdag gezellig wat gedronken met een vriendin in de stad en daarna nog twee verjaardagen. Gisteren  lekker gerommeld in de tuin en onderstaande taart gemaakt. Vandaag naar Klein Berlijn geweest (vintage markt) en nog verf gehaald want we zijn boven de slaapkamers aan het verbouwen. Nog even dit blogbericht afschrijven en dan lekker op bed. 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept: citroenkwarktaart met aardbeienspiegel - 6 personen
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------   
130 gram bastognekoekjes
40 gram boter
125 ml slagroom 
250 gram kwark
50 gram suiker
1 (biologische) citroen 
3 1/2 gelatine blaadjes 
Taartvorm 18 cm 
150 gram aardbeien
2 eetlepels water of sap
Keukenmachine
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Vul een bakje met water en leg hier 2 1/2 gelatine blaadje in om te weken. Leg de bastognekoekjes in de keukenmachine en maal ze fijn. Smelt intussen de boter in een pannetje of in de magnetron. Als je de boter smelt in de magnetron, blijf er dan wel even bijstaan want voor je het weet zit je hele magnetron onder de gesmolten boter 🙈

Meng de gesmolten boter met de gemalen bastognekoekjes en schep het dan in de taartvorm. Verdeel de bastognekoekjes gelijkwaardig over de bodem en druk even goed aan met behulp van een vork of lepel. Zet de taartvorm in de koelkast. 

Schep 250 gram kwark in een kom. Spoel de citroen af en dep droog met een theedoek. Rasp de helft van de citroen en voeg de schil toe aan de kwark. Snijd de citroen doormidden en pers één helft uit. Voeg de citroensap, op 2 eetlepels na, toe aan de kwark en roer goed door. Klop de slagroom stijf met 50 gram suiker. 

Verwarm nu de achtergehouden 2 eetlepels citroensap met 2 eetlepels water in een pannetje. Knijp de gelatineblaadjes uit en voeg toe. Roer totdat de gelatine is opgelost en laat afkoelen maar het mag niet gaan stollen! Voeg de citroensap toe aan de kwark en roer goed door. Meng nu de kwark voorzichtig met de slagroom. Giet nu alles in de taartvorm en laat de citroenkwarktaart 60 minuten opstijven in de koelkast. 

Voor de aardbeienspiegel:

Leg na 45 minuten wachten één gelatineblaadje in een bakje met water. Verwijder de kroontjes van de aardbeien en leg de aardbeien samen met 2 eetlepels water of (sinaasappel)sap in de keukenmachine. Pureer de aardbeien tot sap. Zeef de aardbeiensap met behulp van een fijne zeef.  Zorg dat je 100 ml sap overhoud of voeg anders nog wat water of (sinaasappel)sap toe.

Schep 2 eetlepels aardbeiensap samen met 2 eetlepels water in een pannetje. Verwarm dit. Voeg het uitgeknepen gelatineblaadje toe en roer goed door. Laat iets afkoelen en voeg dan de rest van de aardbeiensap toe. Roer alles goed door en laat afkoelen. Let op, het sap moet wel vloeibaar blijven. Giet nu de aardbeiensap over de citroenkwarktaart en zorg dat het egaal is verdeel over de citroenkwarktaart. Laat de citroenkwarktaart nu nog minimaal 1 uur opstijven.

Fijne week!  

Liefs,

Lizzy♥


Misschien ook leuk om te lezen: 


Gezonde glutenvrije blauwe bessen yoghurttaart



Aardbei meringuegebakjes met mascarpone

Geen opmerkingen:

Een reactie posten