Translate

Zoeken in deze blog

maandag 28 maart 2016

Leer een nieuwe taal met de Duolingo app

Op zoek naar een makkelijke en leuke manier om een andere taal te leren? Probeer dan eens de app Duolingo. 

Een paar jaar geleden gingen we op vakantie naar Italië. Van kennissen hadden we in een klein Italiaans dorp hun prachtige vakantiewoning gehuurd. We wisten dat de inwoners van het dorp geen of weinig Engels spraken. Aangezien mijn vriend en ik geen woord Italiaans spraken waren we druk op zoek naar een manier om toch een paar woorden Italiaans te leren. Bij de Aldi kocht ik een cd-rom, maar die heb ik uiteindelijk 1x gebruikt omdat mijn vriend de app Duolingo vond in de Playstore. De Duolingo app was veel leuker en gemakkelijk te gebruiken dan de cd-rom die had gekocht. Je telefoon heb je immers ook altijd bij je.

Nu we in de zomervakantie naar Peru gaan en eigenlijk ook geen woord Spaans spreken hebben we de app maar weer eens gedownload. We zullen aankomende vakantie geen vloeiend Spaans spreken, zit nu op 3% kennis, maar een aantal woorden kunnen we nu in ieder geval uitspreken en herkennen.



Hoe werkt de app?

De app begint met de basis en vervolgens worden er verschillende onderwerpen behandelen zoals eten, kleuren en kleding.



Als je de eerste onderdelen goed beheerst krijg je een korte test en als je test goed maakt kun je starten met nieuwe onderdelen. Doordat alle onderwerpen steeds terug komen en je dus alles steeds weer herhaalt, onthoud je steeds meer woorden.



Daarnaast wordt in de app verschillende werkvormen door elkaar gebruikt waardoor je de taal nog beter leert. Met woorden herkennen kom je niet weg. Je moet de woorden ook kunnen schrijven, naspreken.



Je kunt instellen dat je elke dag een reminder krijgt dat je nog even moet oefenen. Heb je een paar dagen niet geoefend dan zal je score naar beneden gaan en moest je eerst ouder oefeningen weer herhalen. In onderstaande foto kun je zien dat er maar 1 blokje van de 4 nog vol is bijvoorbeeld bij het onderwerp kleding. 


Naast het leren van Spaans kun je met de app nog vele andere talen leren waaronder Duits, Frans, Portugees, Zweeds, Iers, Turks, Deens, Russisch en Vietnamees. Je moet, behalve voor het leren van Engels, wel een klein beetje Engels kunnen verstaan en schrijven. Je leert de talen namelijk van het Engels naar bijvoorbeeld Spaans en vice versa. 

De app is zowel in de Playstore of App Store gratis te downloaden en bevat geen storende reclames!




Misschien ook leuk om te lezen



Verslag backpackreis Sri Lanka - deel 1 - van Negombo naar Jaffna

Geen opmerkingen:

Een reactie posten