-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept: bladerdeegtaart met rode biet en geitenkaas
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
6 plakken bladerdeeg
350 gram voorgekookte rode biet
120 gram crème fraîche
100 gram geitenkaas
3 bosuitjes
zwarte peper
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Leg 6 plakken bladerdeeg op het aanrecht om te ontdooien. Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snijd de rode biet in zeer dunne plakjes. Doe het crème fraîche in een bakje en strooi hier flink wat peper overheen. Roer vervolgens de crème fraîche goed door.
Leg op een bakblik een stuk bakpapier. Leg nu de plakken bladerdeeg naast elkaar op het bakblik. Zorg dat de randen overlappen en druk goed aan. Prik met behulp van een vork gaatjes in het bladerdeeg. Dit voorkomt dat het bladerdeeg bol komt te staan. De randen prik ik zelf trouwens nooit in omdat ik het juist lekker vind als ze rijzen.
Smeer nu de crème fraîche op het bladerdeeg. Leg nu de rode bietjes dakpansgewijs op de crème fraîche. Verkruimel de geitenkaas over de rode bietjes en bak de bladerdeegtaart in ongeveer 20 minuten bruin.
Snijd tijdens het bakken de bosuitjes in hele dunne ringetjes. Haal de bladerdeegtaart uit de oven en strooi de bosui er over heen. Als je niet houdt van rauwe ui dan kun je de bosui de laatste 5 minuten mee verwarmen in de oven.
De bladerdeegtaart met rode biet en geitenkaas is zowel warm als lauw lekker om te eten.
Variatietip:
vervang de rode biet door zoete aardappel. Je hoeft de
zoete aardappel niet voor te koken maar het is wel belangrijk dat je de
plakjes aardappels zo dun mogelijk snijdt bijvoorbeeld met behulp van
een keukenmachine of kaasschaaf.
Misschien ook leuk om te lezen:
Rode bietjes volgens grootmoeders recept
Geen opmerkingen:
Een reactie posten