Translate

Zoeken in deze blog

vrijdag 11 januari 2019

Recept: Zelfgemaakte tomatensoep van verse tomaten met tijm en salie

Zelfgemaakte tomatensoep van verse tomaten met tijm en salie
Nu de winkels en marktkramen vol liggen met heerlijke smaakvolle Hollandse tomaten maak ik heel graag tomatensoep van verse tomaten. In de winter maak ik altijd tomatensoep van tomaten in blik (beter voor het milieu en de portemonnee) maar nu dus even niet;)


Zelf heb ik dit jaar ook weer tomaten verbouwd in mijn stadsmoestuin. Bij de Stadstuin in Groningen kocht ik biologische zaadjes voor cherry- en vleestomaten. Ik vind het alleen zonde om deze tomaten voor de soep te gebruiken. Ik eet de tomaten liever zo op of verwerk ze in een salade. Mijn stadsmoestuin levert nu eenmaal geen kilo's tomaten op maar ik ben al blij met elke rijpe tomaat;)
tomaat
tomaat
Voor wie nog nooit zelf soep heeft gemaakt, probeer het een keer! Het is super lekker en het is niet veel werk. Je hoeft de ingrediënten niet netjes in stukjes te snijden want als de tomatensoep klaar is dan pureer je de soep toch.  Ik vond deze tomatensoep zelf trouwens de lekkerste die ik ooit had gemaakt. Ben erg benieuwd wat jij er van vindt!


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept: zelfgemaakte tomatensoep van verse tomaten met salie en rozemarijn 
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
1 kilo tomaten
2 uien
2 tenen knoflook
2 blaadjes salie
1 takje rozemarijn
1 liter groentebouillon
Olie
Staafmixer of blender
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Snijd de uien in stukken. Verwarm de olie in een grote (soeppan) en bak hierin de uien op laag vuur langzaam gaar. Snijd intussen de knoflook fijn en voeg toe aan de uien.

Voeg nu de salie en het takje rozemarijn toe en bak even mee met de ui en de knoflook. Snijd de tomaten in parten. Voeg nu ook de tomaten toe en roer alles goed door. Voeg het bouillon toe en breng de tomatensoep aan de kook. Laat de tomatensoep nu 20 minuten zachtjes doorkoken. Verwijder het takje rozemarijn en pureer de soep tot het de gewenste dikte heeft.

De soep is heerlijk in combinatie met een geroosterd broodje met brie.




Misschien ook leuk om te lezen 



Recepten overzicht

Geen opmerkingen:

Een reactie posten