Donderdag is het al weer Valentijnsdag. Wat gaat 2019 al weer snel voorbij. Vandaag een recept voor hartjeskoekjes met zelfgemaakte frambozenjam. Voor het maken van de hartjeskoekjes heb ik het recept van Laura's Bakery gebruikt voor suikerkoekjes.
Je kunt met dit recept ongeveer 30 koekjes maken. Wij hebben daarom naast hartjeskoekjes ook nog andere koekjes gemaakt. Persoonlijk vind ik de koekjes wel aan de zoete kant met dit recept, maar samen met de frisse frambozenjam is het juist wel weer een heerlijke combi.
Eerste keer koekjes bakken samen met onze dochter ♥ |
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept: frambozenjam
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
250 gram (diepvries)frambozen
100 gram geleisuiker speciaal
Pan
Zeef
Lepel
Steriele jampot
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Leg de frambozen in een ruime pan. Meng de frambozen met de geleisuiker. Breng het aan de kook en laat 1 minuut doorkoken.
Zeef de frambozenjam als je geen pitjes in de jam wilt hebben. Giet de frambozenjam in een steriele jampot. Hoe je potten steriel schoonmaakt lees je hier
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept: hartjeskoekjes
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
150 gram witte basterdsuiker
50 gram vanillesuiker
200 gram boter
1 ei
400 gram bloem
Mengkom
Deegroller
Huishoudplastic
2 koekjes uitsteekvormen hart in 2 maten
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe de basterdsuiker, vanillesuiker en boter in een kom en klop romig. Voeg dan het ei toe en mix tot deze helemaal is opgenomen. Voeg het bloem toe en kneed tot een stevig deeg. Verpak het deeg in het huishoudfolie en leg het minimaal een uur in de koelkast.
Strooi een beetje bloem op het aanrecht en rol het deeg uit tot ongeveer een dikte van 0,3 centimeter. Voor de hartjeskoekjes leg je twee koekjes op elkaar en daarom is het belangrijk dat het deeg niet te dik is.
Bedek een bakblik met bakpapier. Steek met behulp van de grootste uitsteekvorm de hartjes uit het deeg. Leg de koekjes op de bakblik. Steek nu, bij de helft van de koekjes, met de kleinere uitsteekvorm nogmaals een hart uit de hartjeskoekjes. Dit wordt zeg maar het raampje van het koekje. Zie ook onderstaande foto.
Bak de hartjeskoekjes nu in ongeveer 10-12 minuten gaar. Houd de koekjes wel even goed in de gaten omdat de extra uitgestoken hartjes misschien korter moeten bakken en de duur is ook afhankelijk van hoe goed je oven is.
Als de randjes van de koekjes goudbruin beginnen te kleuren kun je de hartjeskoekjes uit de oven halen. Laat de hartjeskoekjes even afkoelen op de bakplaat en leg ze daarna op een rooster om verder af te koelen.
Als de hartjeskoekjes goed zijn afgekoeld dan kun je 1 kant besmeren met de frambozenjam. Leg nu het andere hartjeskoekje er boven op en serveer direct. Als je de koekjes namelijk te lang laat staan dan worden ze slap.
Je kunt de hartjeskoekjes ook prima een dag of twee dagen van te voren maken. Laat de koekjes goed afkoelen en bewaar ze in een luchtdichte trommel. Smeer net voordat je de hartjeskoekjes wilt serveren de frambozenjam op de koekjes. Eet smakelijk;)
Misschien ook leuk om te lezen
Recepten overzicht
Chocolade muffins met frambozen
Valentijn tompouce met frambozenroom
Geen opmerkingen:
Een reactie posten