Tompoucen zijn super makkelijk om te maken en zijn ook perfect als je op het laatste moment bedenkt dat je toch niet iets wilt maken voor Valentijnsdag. Hieronder het recept voor Valentijn tompoucen met frambozenroom.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept: Valentijn tompouce met frambozenroom
------------------------------------------------------------------------------------------------------
4 plakken bladerdeeg
frambozenroom:
200 ml slagroom
55 gram (diepvries) frambozen
theelepel suiker
1 zakje klop-fix
roze glazuur
2 druppels roze kleurstof of bietensap
75 gram poedersuiker
taartversiering of bijvoorbeeld hagelslag*
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Verwarm de oven voor op 200 graden. Haal de frambozen en plakjes bladerdeeg uit de diepvries en laat ontdooien.
Knip of snijd de plakken bladerdeeg doormidden als ze nog net niet ontdooid zijn. Haal de papiertjes van de bladerdeeg. Leg de plakken bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Prik met een vork gaatjes in de plakken bladerdeeg zodat ze niet te veel bollen tijdens het bakken. Bak de plakken bladerdeeg nu in ongeveer 10 - 15 minuten bruin en gaar.
Prak de frambozen. Klop de slagroom met de suiker en de klop-fix stijf. Voeg de geprakte frambozen toe en roer goed door. Doe de frambozenroom in de spuitzak. Spuit de frambozenroom in verticale banen op een plak bladerdeeg. Dit is de onderkant van de tompouce. Herhaal dit nog 3 keer. Mocht je geen spuitzak hebben dan kun je het ook met een mes smeren.
Glazuur maken
Strooi poedersuiker in een bakje. Voeg de druppels bietensap of kleurstof toe. Giet nu steeds een halve theelepel water toe totdat je de gewenste dikte hebt. Als je bovenkant echt wil bedekken met een dikke laag roze glazuur dan moet het glazuur zo dik zijn dat je het net kunt smeren met een kwastje. Glazuur nu 4 plakken bladerdeeg. Op de bovenkant kun je nog versiersel strooien of een toef frambozenroom.
Bouw de tompouce op door de geglazuurde plak bladerdeeg op de plak met frambozenroom te leggen. Het lekkerste smaken de tompoucen als je ze direct opeet na het bereiden.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten