Translate

Zoeken in deze blog

zondag 14 februari 2021

Chocolade scones met passievrucht en clotted cream

chocolade scones

Vandaag is het Valentijnsdag. Vooral dit jaar is het toch wel erg leuk om iets speciaals te doen en daarom een recept voor chocolade scones met passievrucht en clotted cream. Niet ingewikkeld maar door de passievrucht toch anders dan anders. Mocht je geen verse passievruchten kunnen vinden dan kun je ook ingevroren stukjes passievrucht kopen en hier jam van maken.  

----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept: chocolade scones met passievrucht en clotted cream 
----------------------------------------------------------------------------------------------------------  
250 gram zelfrijzend bakmeel
2,5 theelepel bakpoeder
0,5 theelepel zout
2 eetlepels suiker
75 ml melk
1 ei (maat L)
50 gram zachte boter 
60 gram pure chocolade
2 passievruchten
250 gram mascarpone
200 ml slagroom
glas of koekjes uitsteker

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Verwarm de oven voor op 225 graden en bekleed een bakblik met bakpapier. Zeef het zelfrijzend bakmeel, het bakpoeder en het zout boven een kom. Snijd de boter in blokjes en voeg samen met de suiker toe. Kneed even door totdat er grove korrels ontstaan. Klop het ei met de melk los. Bewaar een ½ eetlepel en voeg de rest van het mengsel toe. 

Kneed het deeg tot een samenhangende bal. Bestuif het aanrecht met wat zelfrijzend bakmeel en rol het deeg uit tot een lap van ongeveer 2.5 cm dik. Steek er rondjes uit met behulp van een glas of koekjes uitsteker.

Ik maakte de scones samen met mijn dochter van 3 en wij haalden 12 scones uit het deeg, maar ze waren niet allemaal gelijk qua grote. Op basis van dit recept kun je denk ik 8 tot 10 grote scones maken. 

Leg de uitgestoken scones op het bakblik en bestrijk ze met het overgebleven eimengsel. Bak de scones in het midden van de oven in ongeveer 10 à 12 minuten lichtbruin. Laat de scones afkoelen op een rooster.

Klop de slagroom net niet stijf voor de clotted cream. Voeg de mascarpone toe en klop nog even door. Snijd de passievrucht doormidden en lepel uit. Snijd de scones open en bestrijk met de clotted cream en de passievrucht. 

chocolade scones
chocolade scones
chocolade scones

Fijne dag vandaag 💕


Misschien ook leuk om te lezen



Recept: hartjeskoekjes met zelfgemaakte frambozenjam




Valentijn tompouce met frambozenroom

 


 Chocolade blauwe bessentaart met spiegel van citroenlimonade  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten