Translate

Zoeken in deze blog

zaterdag 20 februari 2021

Kinderboeken tip: Vrolijk Pasen!

Vorig jaar zocht ik naar een leuk boek over Pasen en toen tipte de kinderboekenwinkel mij het boek 'Vrolijk Pasen'. In het boek zijn 5 paasverhalen verzameld, namelijk Haas Huppel en de paashaas, Het paaskuiken, Het slimme paaseierenplan, Eieren voor de koning en Goed gedaan, Kippiekip. 

Voor ieder kind zit er dus wel een leuk verhaal bij. Het favoriete verhaal van mijn dochter was vorig jaar 'Goed gedaaan, Kippiekip'. Ik ben benieuwd of dit nog steeds zo is. Het bezoek is officieel geschikt vanaf circa 4 jaar maar mijn dochter vond op 2-jarige leeftijd ook al leuk. Hieronder een korte samenvatting van de verschillende verhaaltjes. 

Haas Huppel en de paashaas
Tekst: Katje in Siegenthaler
Illustraties: Marcus Pfister 


Het verhaal Haas Huppel en de paashaas gaat over wat Haas Huppel wil worden. Hij denkt aan een vogel maar volgens zijn moeder kan dat niet. Als Huppel hoort over de paashaas dan besluit hij dat hij paashaas wil worden. Moedig gaat hij op pad alleen het valt nog niet mee om paashaas te worden. 


Het paaskuiken
Tekst: Géraldine Elschner
Illustraties: Alexandra Junge 

Hilde heeft een ei gelegd maar het duurt erg lang voordat het ei uitkomt. Ze wordt een beetje ongerust totdat ze een stemmetje hoort die vraagt wanneer het Pasen is. Het kuiken blijkt precies op paaszondag uit het ei te willen komen. Alleen wanneer is het Pasen? De kuiken en Hilde weten het niet. Gelukkig kan de uil helpen. 


Het slimme paaseierenplan
Tekst en illustraties: Pirkko Vainio 

 
Sjimmie de eekhoorn ziet hoe oma de paaseieren verstopt voor haar kleinkinderen. Opeens hoort hij een geluid en ziet kauw Max wegvliegen met een paasei. Kauw Max blijkt alle paaseieren gestolen te hebben, omdat hij geen eieren heeft in zijn vogelnest en de andere vogels wel. Max moet van Sjimmie alle paaseieren terug leggen maar lukt dat nog voordat de kinderen beginnen met zoeken? 



Eieren voor de koning

Tekst: Martina Schlossmacher
Illustraties: Iskender Gider 

 

Op een boerderij wonen allemaal witte kippen en één zwarte. De kleur van de zwarte kip is niet bijzonder maar wel de vorm van de eieren die zij legt. De andere kippen lachen haar uit en de zwarte kip moet zelfs in een apart hok wonen. Op een dag komt de paashaas en hij is onder de indruk van de bijzondere eieren. Hij geeft de eieren zelfs aan de koning. Hij vindt de eieren zo mooi dat hij de kip wel eens wil ontmoeten die zulke speciale eieren legt. 



Goed gedaan, Kippiekip

Tekst en illustraties Sarah Emmanuelle Burg

   

Haas vraagt Kippiekip of zij een ei wil leggen maar ze zegt dat ze nog te klein is. Ze vragen de andere dieren om hulp maar zij leggen allemaal geen ei. Ook de andere kippen willen niet helpen want volgens hen is Kippiekip oud genoeg om zelf een ei te leggen. Zal het haar lukken? 

 

Misschien ook leuk om te lezen: 

Onze geleende bibliotheekboeken: Dierendorpje, Ik zoek een kusje, Waar is iedereen,  e.a.

 

Chocolade vogelnestjes van chocolade flikken

 

 

 

Dit bericht bevat affiliate linkjes. Als je iets koopt via deze link dan krijg ik daar een klein percentage van. Denk ook vooral aan je lokale boekenwinkel of leen het boek bij de bibliotheek!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten