Translate

Zoeken in deze blog

zaterdag 21 maart 2020

Chocolade vogelnestjes van chocoladeflikken

Chocolade vogelnestjes van chocoladeflikken

Nog maar drie weken en dan is het al weer Pasen. Hoe de komende weken ook zullen verlopen, een bijzonder Pasen zal het in ieder geval worden. Vandaag een recept voor een leuke makkelijke paastraktatie: chocolade vogelnestjes van chocoladeflikken. Hieronder een beschrijving hoe je de chocolade vogelnestjes kunt maken. 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept: chocoladeflikken - 9 stuks 
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------   
200 gram (pure) chocolade 
glas
potlood 
bakpapier 
pan 
kom
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Om de chocolade vogelnestjes te maken begin je met de chocoladefikken. Teken 9 cirkels op het bakpapier. Je kunt als mal bijvoorbeeld een glas gebruiken. Maak de cirkels niet te groot want de chocolade vogelnestjes worden vrij machtig. 

Kook water in een waterkoker of pan. Breek intussen de chocoladereep in stukken. Ik doe dit door de reep heel hard op de grond te gooien;) Zet de kom op de pan en zorg dat het water de kom niet raakt. Zet het vuur laag en laat de chocolade smelten. Roer af en toe door en haal de kom van de pan als de chocolade is gesmolten.

Schep een flinke eetlepel gesmolten chocolade op de getekende cirkel en smeer uit totdat de gehele cirkel is bedekt. Laat de chocoladeflikken hard worden. Dit kan in de koelkast maar ik heb zelf de chocoladeflikken in onze koele slaapkamer neergezet om hard te worden.


recept chocoladeflikken


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept: ganache 
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------   
200 ml slagroom
200 gram chocolade
pan
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Maak nu de ganache. Breng de slagroom aan de kook en breek intussen de chocolade in stukjes. Haal de pan van de hittebron en voeg de chocolade toe. Roer door totdat er een egaal mengsel ontstaat. Laat de ganache afkoelen en opstijven in de koelkast.

recept ganache


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept: chocolade vogelnestjes van chocoladeflikken 
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------   
chocoladeflikken
ganache
spuitzak
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nu komt het leukste, het maken van de chocolade vogelnestjes van de chocoladeflikken en de ganache. Haal de ganache uit de koelkast en roer door. Schep de ganache in de spuitzak. Spuit een dubbel rand op de chocoladeflikken zodat er een vogelnestje ontstaat. Leg in het chocoladenestje een paar eitjes of een chocolade kuikentje. 

Chocolade vogelnestjes van chocoladeflikken

Het is ook erg leuk om het vogelnestje als een topping op een muffin te leggen. De muffin kan je zelf maken, maar deze is zelf gekocht;) Snijd de bovenkant van de muffin af zodat er een vlak oppervlak ontstaat. Leg het vogelnestje op de muffin en klaar is je paasmuffin. 


Chocolade vogelnestjes van chocoladeflikken


Tip: 
De overgebleven ganache kun je bewaren in de koelkast. Het blijft sowieso wel enkele dagen goed maar let wel even op de houdbaarheid van de slagroom. De overgebleven ganache is bijvoorbeeld lekker om tussen 2 biscuitjes te smeren. 

Chocolade vogelnestjes van chocoladeflikken


Misschien ook leuk om te lezen



Bladerdeegtaartjes met ei en spek



 
Pizza wrap met gerookte zalm en crème fraîche


Geen opmerkingen:

Een reactie posten