Translate

Zoeken in deze blog

vrijdag 10 april 2020

Zelf een paasmand maken



Vandaag hebben we een paasmand gemaakt. Nu we dit jaar zo veel mogelijk thuis moeten blijven leek het mij leuk om een paaspakket te maken. Het is geïnspireerd op de adventskalender die ik afgelopen november maakte (bericht vind je hier) en ook op een kerstpakket.

Wat kan je in een paasmand stoppen?

Je kunt alles in een paasmand stoppen wat jou leuk lijkt. Het hoeft in ieder geval niet allemaal nieuw te zijn. Ga bijvoorbeeld op zoek in je huis naar vrolijke items die je niet dagelijks gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan fleurige kopjes, servies of een mooi schaaltje voor bijvoorbeeld roomboter.

Het is ook leuk om eetbare dingen te combineren met dingen om te doen. Wij gaan bijvoorbeeld eieren verven, maar je kunt ook materialen er in stoppen om bijvoorbeeld een paaskuiken te knutselen. Ik vind altijd veel inspiratie op Pinterest. Hier vind je mijn bord met het thema knutselen Pasen en hier met thema DIY lente


Wat zit er in onze paasmand? 

In onze paasmand zit een combi van dingen die we kunnen eten en doen. Hieronder het lijstje van spullen die in onze paasmand zitten dit jaar:

- paasbrood
- tafelkleed 
- chocolade eitjes
- haasbroodjes
- verf
- gekookte eieren
- vruchtensap
- chocolade paashaas
- kleurplaat

We hebben nog een paasboek besteld (Vrolijk Pasen) voor de paasmand. Alleen die hebben we nog niet ontvangen. Hopelijk gebeurd dit nog voor Pasen. 



Andere ideeën voor in de Paasmand:

- voorjaarsbloemen bijvoorbeeld een bos tulpen of een bakje met narcissen
- servetten
- spelletje
- stickers voor het versieren van eieren
- suikerbrood 
- matzes 
- losse thee 





Fijne Pasen 

Liefs,

Lizzy♥



Misschien ook leuk om te lezen




Recept chocolade vogelnestjes van chocoladeflikken





Recept sinaasappelframboossap

Geen opmerkingen:

Een reactie posten