Translate

Zoeken in deze blog

zondag 26 april 2020

Leuke oranje recepten voor Koningsdag


Vandaag een overzicht van een aantal recepten die leuk zijn om te maken op Koningsdag. Dit jaar wordt het een bijzondere Koningsdag, omdat de meeste activiteiten niet doorgaan en sommige online. Het wordt volgens mij nu ook wel woningsdag genoemd.

Ik vind het zelf wel leuk om ook dit jaar gewoon in Koningsdag stemming te komen. Dit leuke kaartje kocht ik bij Bij de hansje voor op onze thematafel.


Ook ga ik op 27 april iets maken met het thema Koningsdag. Hieronder een aantal ideeën voor oranje recepten die leuk en makkelijk zijn te maken op Koningsdag. Mocht je geen zin hebben om op Koningsdag in de keuken staan dan kan je alle recepten ook prima een dag van te voren maken. Alleen voor de tompoucen zou ik de losse onderdelen van te voren maken. Het opbouwen van de tompouce en het glazuur zou ik op de dag zelf doen zodat de tompouce knapperig blijft. 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Leuke oranje recepten voor Koningsdag
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------  



Sinaasappel gelatine pudding

Het recept voor sinaasappel gelatine pudding is makkelijk om te maken. De sinaasappelgelatine is lekker fris en licht om te eten. Je kunt het daarom serveren als toetje maar het kan ook prima als tussendoortje. Het recept vind je hier



Perzikijsjes

Je kunt ook heel goed oranje ijsjes maken zoals deze perzikijsjes. Voor mijn gevoel is het op Koningsdag nooit echt heel warm qua temperatuur, maar wie zegt dat het warm moet zijn om een ijsje te mogen eten? Recept vind je hier



Oranje pompoensoep

Het is heerlijk om na het struinen op de vrijmarkt een lekker warm soepje te eten. De vrijmarkt zit er dit jaar niet in maar een wandeling gelukkig wel. Hier vind je een recept voor pompoensoep.



Tompouce met koffiecrème

Bij veel gezinnen is het eten van een tompouce een traditie op Koningsdag. Bij ons is dit begonnen doordat mijn vriend altijd jarig was op Koninginnedag. We hebben deze traditie vast gehouden en eten nu taart op 27 en 30 april:) Een zelfgemaakte tompouce is echt super lekker en makkelijk om te maken. Om echt in Koningsdag stemming te komen kun je de bovenkant van de tompouce extra oranje maken door poedersuiker met wortelsap te mengen. Liever een aardbeien tompouce? Klik hier voor het recept. 




Misschien ook leuk om te lezen


Tompouce met Zwitserse room en aardbeien

Citroenkwarktaart met aardbeienspiegel

Geen opmerkingen:

Een reactie posten