Vandaag op de valreep nog een recept voor een oranje toetje: sinaasappel gelatinepudding. Het toetje is ook lekker voor in de zomer, maar mocht je nog op zoek zijn naar een simpel oranje toetje voor Koningsdag dan is dit recept wel een aanrader.
Vroeger was het echt een feestje als mijn moeder gelatinepudding maakte. Mijn favoriet was aardbeien gelatinepudding. Ik kan me niet zo goed meer herinneren waarom we het later nooit meer aten. Waarschijnlijk omdat we gelatinepudding later niet meer zo lekker vonden.
De afgelopen jaren heb ik tijdens het reizen weer regelmatig
'Jelly pudding' heb gegeten, omdat het in veel landen nog een populair
nagerecht is. Ik snap ook wel waarom. Gelatinepudding bevat weinig calorieën en het is lekker fris
van smaak. Daarom is dit toetje voor een zwoele zomeravond ook heel
geschikt.
Voor het maken van sinaasappel gelatinepudding gebruik ik altijd vers geperst sap. Voor 500 ml sap heb je ongeveer 6 perssinaasappels nodig. Je kunt 1 grote puddingvorm gebruiken, maar zelf vind ik het altijd leuk om souffléschaaltjes te gebruiken. Om het nog feestelijker er uit te laten zien kun je de sinaasappel gelatinepudding ook in champagneglazen gieten en serveren.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept: sinaasappel gelatinepudding - 4 à 5 personen
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
500 ml sinaasappelsap
5 gelatineblaadjes
pannetje
1 grote Puddingvorm of 4 souffléschaaltjes
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Vul de vorm of vormpjes met water.
Leg de gelatineblaadjes een voor een in een bakje met water en laat de gelatineblaadjes 5 minuten weken totdat ze zacht zijn.
Pers
de sinaasappels uit en zeef vervolgens de sap zodat je een mooie
heldere gelatinepudding krijgt. Giet de sap nu in een maatbeker zodat
het straks eenvoudig in de vorm(pjes) gegoten kan worden.
Knijp
de gelatineblaadjes uit en leg ze in de pan. Voeg 5 eetlepels water
toe. Zet de pan op laag vuur en zorg dat al roerend de gelatineblaadjes
oplossen in het water. Dit gaat vrij snel. Laat afkoelen tot
kamertemperatuur. De
gelatine mag niet gaan stollen want dan krijg je klonten in je
gelatine!
Giet
beetje voor beetje de gelatine bij het sinaasappelsap en roer goed
door. Giet het water uit de puddingvorm en giet nu het sap in de vorm of
vormpjes. Laat de sinaasappel gelatinepudding minimaal 2 uur opstijven
in de koelkast.
Misschien ook leuk om te lezen
Recept: aardbeienmarscapone gebakjes
Recept: fruitige tiramisu met perzik en limoncello
Misschien ook leuk om te lezen
Recept: aardbeienmarscapone gebakjes
Recept: fruitige tiramisu met perzik en limoncello
Geen opmerkingen:
Een reactie posten