Translate

Zoeken in deze blog

woensdag 26 april 2017

Recept: sinaasappel gelatinepudding

sinaasappel gelatinepudding in champagneglas

Vandaag op de valreep nog een recept voor een oranje toetje: sinaasappel gelatinepudding. Het toetje is ook lekker voor in de zomer, maar mocht je nog op zoek zijn naar een simpel oranje toetje voor Koningsdag dan is dit recept wel een aanrader. 

Vroeger was het echt een feestje als mijn moeder gelatinepudding maakte. Mijn favoriet was aardbeien gelatinepudding. Ik kan me niet zo goed meer herinneren waarom we het later nooit meer aten. Waarschijnlijk omdat we gelatinepudding later niet meer zo lekker vonden.

De afgelopen jaren heb ik tijdens het reizen weer regelmatig 'Jelly pudding' heb gegeten, omdat het in veel landen nog een populair nagerecht is. Ik snap ook wel waarom. Gelatinepudding  bevat weinig calorieën en het is lekker fris van smaak. Daarom is dit toetje voor een zwoele zomeravond ook heel geschikt.

Voor het maken van sinaasappel gelatinepudding gebruik ik altijd vers geperst sap. Voor 500 ml sap heb je ongeveer 6 perssinaasappels nodig. Je kunt 1 grote puddingvorm gebruiken, maar zelf vind ik het altijd leuk om souffléschaaltjes te gebruiken. Om het nog feestelijker er uit te laten zien kun je de sinaasappel gelatinepudding ook in champagneglazen gieten en serveren.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept: sinaasappel gelatinepudding - 4 à 5 personen
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 

500 ml sinaasappelsap 
5 gelatineblaadjes 
pannetje 
1 grote Puddingvorm of 4 souffléschaaltjes
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Vul de vorm of vormpjes met water.

Leg de gelatineblaadjes een voor een in een bakje met water en laat de gelatineblaadjes 5 minuten weken totdat ze zacht zijn. 

Pers de sinaasappels uit en zeef vervolgens de sap zodat je een mooie heldere gelatinepudding krijgt. Giet de sap nu in een maatbeker zodat het straks eenvoudig in de vorm(pjes) gegoten kan worden. 

Knijp de gelatineblaadjes uit en leg ze in de pan. Voeg 5 eetlepels water toe. Zet de pan op laag vuur en zorg dat al roerend de gelatineblaadjes oplossen in het water. Dit gaat vrij snel. Laat afkoelen tot kamertemperatuur. De gelatine mag niet gaan stollen want dan krijg je klonten in je gelatine!

Giet beetje voor beetje de gelatine bij het sinaasappelsap en roer goed door. Giet het water uit de puddingvorm en giet nu het sap in de vorm of vormpjes. Laat de sinaasappel gelatinepudding minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.

sinaasappel gelatinepudding


Misschien ook leuk om te lezen 


  

 Recept: aardbeienmarscapone gebakjes  







Recept: fruitige tiramisu met perzik en limoncello  
 
 

 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten