Een van de leukste activiteiten in de keuken vind ik bakken. Een nadeel is wel dat wij maar met z'n tweeën zijn en dat je dan vaak een hele taart of cake samen moet opeten. In het begin smul je er op los, maar op den duur is het echt niet meer lekker en het is ook niet echt goed voor ons figuur:)
Natuurlijk kan ik de taart meenemen naar mijn werk of delen met de buren, maar dat is niet altijd handig. Ik heb daarom laatst een taartvorm gekocht van 18 cm. Je kunt zo'n taartvorm kopen bij bijvoorbeeld de Xenos of bij de Hema.
Nu
ik toch al op de (iets) gezondere toer bezig was ben ik direct ook maar
gaan experimenteren met een gezond glutenvrij taartje die je zelfs als
ontbijt kunt eten. De dag starten met taart voelt wel als extreem
zondigen, maar wel heel lekker. Ik heb het taartje gemaakt met Griekse
yoghurt, maar je kunt ook vervangen door (nog gezondere) kwark.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept: gezonde glutenvrije blauwe bessen yoghurttaart - 6 tot 8 personen
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
130 gram gemende noten
flinke eetlepel honing
keukenmachine
taartvorm 18 cm
300 gram blauwe bessen (diepvries)
3 blaadjes gelatine
250 gram Griekse Yoghurt
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------Haal de Griekse yoghurt uit de koelkast. Vul een bak met water en leg hier 2 1/2 gelatineblaadjes één voor één in.
Maal
de noten fijn in de keukenmachine en voeg een ruime eetlepel honing
toe. Meng alles goed door elkaar. Strooi de gemalen noten op de bodem
van de taartvorm en druk goed aan.
Verwarm
200 gram blauwe bessen in een pannetje. Je kunt de blauwe bessen van te
voren laten ontdooien maar dit hoeft niet. Los de gelatine op in de
vocht van de blauwe bessen. Ik probeer de bessen zo heel mogelijk te
laten, maar
je hebt voor het oplossen van de gelatine wel wat vocht nodig.
Voeg de gelatine toe aan de blauwe bessen en roer goed door. Belangrijk is dat de gelatine niet kookt.
Laat de blauwe bessen afkoelen tot kamertemperatuur en roer door de Griekse yoghurt heen.
Giet nu de Griekse yoghurt met blauwe bessen op de notenbodem. Zet de taart nu in de koelkast om op te stijven.
Leg
na één uur een half blaadje gelatine in een bakje met water. Verwarm de
overgebleven 100 gram blauwe bessen in een pannetje. Prak de blauwe
bessen met behulp van een vork kapot, maar laat de bessen niet koken.
Voeg
het gelatineblaadje toe en roer goed door. Laat de blauwe bessen
afkoelen tot kamertemperatuur. Haal de blauwe bessen yoghurt taart uit
de koelkast
en giet de blauwe bessen over de taart. Laat de blauwe bessen yoghurt
taart nog minimaal een uur opstijven in de koelkast.
Fijne week!
Liefs,
Lizzy♥
Misschien ook leuk om te lezen:
Zelf kokosbonbons maken met kokosolie
Recept: chocoladebrokken met cranberry's met amandelen
Geen opmerkingen:
Een reactie posten