Translate

Zoeken in deze blog

dinsdag 22 december 2020

Recept: Champagnegelei / jelly

Recept: Champagne gelei / jelly / gelatinepudding

Dit recept voor champagnegelei kun je serveren als nagerecht, tussen twee gangen door of bij de borrel. Het belangrijkste is dat de bubbels niet verdwijnen uit de champagne zodat je dit nog terug proeft in de champagnegelei. 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept:  Champagne gelei / jelly / gelatinepudding
----------------------------------------------------------------------------------------------------------  
1 fles champagne of mousserende wijn van 750 ml
9 blaadjes gelatine
6 champagneglazen
---------------------------------------------------------------------------------------------------------- 


Laat de gelatine minimaal 10 minuten weken in koud water en knijp uit. Leg de plakjes gelatine in een pannetje samen met 5 eetlepels water. Roer totdat de gelatine helemaal is opgelost en haal de pan van het vuur. Laat de gelatine afkoelen tot kamertemperatuur, maar zorg dat het niet gaat binden.  

Maak de fles champagne open en giet in een maatbeker. Giet voorzichtig zodat er geen schuimlaag ontstaat. Voeg een scheut champagne toe aan de gelatine en roer voorzichtig door. Giet bij de rest van de champagne en roer opnieuw voorzichtig door. De bubbels in de champagne moeten behouden blijven. Mocht er een schuimlaag ontstaan wacht dan even met in de glazen gieten of schep het eraf.

Giet de champagnegelei in de champagneglazen. Laat minimaal 2 uur opstijven in de koelkast. Dek de glazen wel af om te voorkomen dat de champagnegelei gaat smaken naar andere producten in de koelkast. 

Tips:

- Je kunt ook een kleine fles champagne gebruiken. Je moet het aantal blaadjes gelatine dan even aanpassen. 1 blaadjes gelatine is voldoende voor83 ml vloeistof. 

- Extra leuk is om nog wat eetbare glitters toe te voegen aan de champagne. Zorg er wel voor dat de glitters geschikt zijn om te verwerken in vloeistof. 


 

Misschien ook leuk om te lezen


 

Sinaasappel gelatinepudding

 

 

 
Nieuwjaarsrolletjes/ kniepertjes met sinaasappelroom en chocodip


Geen opmerkingen:

Een reactie posten