Dit recept voor champagnegelei kun je serveren als nagerecht, tussen twee gangen door of bij de borrel. Het belangrijkste is dat de bubbels niet verdwijnen uit de champagne zodat je dit nog terug proeft in de champagnegelei.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept: Champagne gelei / jelly / gelatinepudding
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
1 fles champagne of mousserende wijn van 750 ml
9 blaadjes gelatine
6 champagneglazen
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Laat
de gelatine minimaal 10 minuten weken in koud water en knijp uit. Leg de plakjes gelatine in een
pannetje samen met 5 eetlepels water. Roer totdat de gelatine helemaal is opgelost en haal de pan van het vuur. Laat de gelatine afkoelen tot kamertemperatuur, maar zorg dat het niet gaat binden.
Maak
de fles champagne open en giet in een maatbeker. Giet voorzichtig
zodat er geen schuimlaag ontstaat. Voeg een scheut champagne toe aan de
gelatine en roer voorzichtig door. Giet bij de rest van de champagne en
roer opnieuw voorzichtig door. De bubbels in de champagne moeten
behouden blijven. Mocht er een schuimlaag ontstaan wacht dan even met in
de glazen gieten of schep het eraf.
Giet de champagnegelei in de champagneglazen. Laat minimaal 2 uur opstijven in de koelkast. Dek de glazen wel af om te voorkomen dat de champagnegelei gaat smaken naar andere producten in de koelkast.
Tips:
- Je
kunt ook een kleine fles champagne gebruiken. Je moet het aantal
blaadjes gelatine dan even aanpassen. 1 blaadjes gelatine is voldoende
voor83 ml vloeistof.
- Extra leuk is om nog wat eetbare glitters toe te voegen aan de champagne. Zorg er wel voor dat de glitters geschikt zijn om te verwerken in vloeistof.
Misschien ook leuk om te lezen
Nieuwjaarsrolletjes/ kniepertjes met sinaasappelroom en chocodip
Geen opmerkingen:
Een reactie posten