Translate

Zoeken in deze blog

zaterdag 12 december 2020

kapucijners met spek en ui


Kapucijners vinden we hier thuis allemaal erg lekker en het is zó simpel om te maken. Zo simpel zelfs dat ik heb getwijfeld om er een blog over te schrijven. Regelmatig zoeken we alleen zelf naar een snel, simpel en lekker recept en vergeten we om aan kapucijners te denken. Misschien herken je dit wel en daarom deel ik dit recept toch op mijn blog. Dit recept kun je bereiden in 1 pan dus erg geschikt om te maken op vakantie, maar ook voor een doordeweekse dag. 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept: kapucijners met spek en ui - 4 personen 
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------   
2 blikken kapucijners à 800 gram
250 gram spekblokjes 
2 grote uien

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bak eerst de spekjes aan in een droge koekenpan. Voeg de ui toe zodra het vet loskomt uit de spekjes. Bak de uien totdat ze gaar zijn (er glazig uitzien).

Spoel de kapucijners af in een vergiet. Voeg toe aan de pan met uien en spekjes en verwarm ze nog 2 minuten mee. Serveer direct. Lekker met piccalilly en/ of mosterd.
 

Variatietips:

- Voeg 1 grote fijngesneden teen knoflook toe tijdens het bakken van de uien;

- Vervang de piccalilly door augurken of zilveruitjes;

- Serveer een schaaltje appelmoes bij de kapucijners.  

 

 Misschien ook leuk om te lezen  


 

Rode bietjes volgens grootmoeders recept

 

 

Snelle kaasfondue van camembert

Geen opmerkingen:

Een reactie posten