Translate

Zoeken in deze blog

donderdag 3 december 2020

Tips voor het maken van een adventskalender

Het is december en de adventsmaand is begonnen. Misschien vind je het te laat om te starten met een adventskalender, maar waarom eigenlijk? Je kunt bijvoorbeeld nog iets doen op de adventszondagen die nog volgen of bijvoorbeeld op kerstavond. Het maken van de adventskalender zelf hoeft niet ingewikkeld te zijn. Een aantal mooi ingepakte doosjes lijkt in combinatie met wat kerstversiering lijkt al super leuk. Je kunt ook een aantal zakjes aan een tak of kapstok hangen. Een kant-en-klare adventskalender kopen kan natuurlijk ook. Een adventskalender is onder anderen te koop bij Dille en Kamille en Søstrene Grene. 

In plaats van een adventskalender kun je ook alleen een adventskandelaar maken en ook dit hoeft niet ingewikkeld te zijn. Vorig jaar gebruikte ik voor het maken van de adventskandelaars lege wijnflessen en ik heb ook al adventskandelaar gezien van een uitgeholde appel. Doet het vooral ook samen. Het wordt hierdoor extra leuk. Bij ons thuis ben ik wel de kartrekker, maar mijn vriend denkt wel mee met de inhoud en zowel mijn dochter als hij helpen bij het knutselen. 

Hieronder nog een aantal tips voor het maken van een adventskalender:


Houd het simpel


In een adventskalender hoeven geen dure cadeaus of ingewikkelde activiteiten te zitten. Het uitpakken van een cadeautje is al bijzonder. Helemaal als het extra leuk is ingepakt. Hierbij een aantal leuke en niet ingewikkelde dingen om te doen: bak pannenkoeken in de vorm van een ster, lees een mooi boek over kerst (kan ook via de bibliotheek) of ga 's avonds sterren kijken en warme chocolademelk drinken. 
 
Mijn dochter is bijvoorbeeld erg blij met een kleurplaat en die stop ik dan ook meerdere keren in onze adventskandelaar. Ik wissel wel af qua thema: Sinterklaas, kerst en winter. 
 
Houd de volgorde open

Zorg dat je nog kan wisselen met de volgorde. Als het opeens niet handig is om een bepaalde activiteit te doen zoals koekjes bakken dan is het handig als je dit cadeautje kan omwisselen met bijvoorbeeld een boek of een kleurplaat. Niemand die het weet en zo blijft het leuk voor iedereen! 

Herhalen mag

In mijn optiek hoeft de adventskalender niet elk jaar uniek te zijn en kun je prima dingen herhalen. De dvd van Kerst met Linus zit bij ons standaard in de adventskalender en ook de verzamelde kerstboeken komen elk jaar terug.  
 
Houd een lijstje bij


Via de app 'to do' houd ik een lijst op mijn telefoon bij met allemaal ideeën voor de adventskalender. Ik vul dit het hele jaar aan. De app gebruik ik ook om een planning te maken. Dit doe ik door de cijfers 1 tot en met 24 over de ideeën te verdelen. Als je nog wat inspiratie kan gebruiken kijk dan vooral ook even op mijn Pinterest bord en lees de blog van vorig jaar met 24 ideeën voor in de adventskalender. Je vindt de blog hier
 

 
Leuk voor jong en oud 

Veel mensen denken dat een adventskalender alleen voor kinderen is maar dat is helemaal niet waar. Ik werd juist geïnspireerd door een vriendin die altijd een adventskalender maakt voor haar man en hij maakt een kalender voor haar. Ideeën voor in een adventskalender voor een volwassene: een mooie spreuk, samen een winterwandeling maken en daarna warme chocolademelk drinken, kerstmuziek, samen iets bakken, een weekendje weg. Genoeg te bedenken dus. 

Afwisselen 
 
In een adventskalender hoeven niet alleen maar cadeautjes zitten, maar er kunnen ook mooie gedichten, quotes of leuke dingen inzitten om samen te doen. Denk bijvoorbeeld aan het bakken van kerstkoekjes of een kerstknutsel. Wij gaan dit jaar plakjes sinaasappel drogen in de oven en dan ophangen in de kerstboom. 

Delen
 
Naast dingen krijgen is het ook leuk om dingen weg te geven of te delen met iemand. Maak bijvoorbeeld samen vogelvoerbolletjes of bak samen koekjes en deel ze met de buren. Wij willen dit jaar hartjes maken van zoutdeeg en ze aan de mensen geven die ons lief zijn. Onze dochter zei zelf dat ze hartjes ook wil geven aan de kindjes op de crèche.   
 
 
Mijn belangrijkste boodschap, houd het behapbaar en leuk voor jezelf! 
 
Fijne december gewenst🎄 




Misschien ook leuk om te lezen: 





 
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten