Translate

Zoeken in deze blog

dinsdag 3 december 2019

24 ideeën voor in de adventskalender


Dit jaar hebben wij een zelfgemaakte adventskalender aan de muur hangen. Nou ja, eigenlijk 2. Ik schreef er eerder een blog over. Je kunt die hier vinden. 

Vandaag een blog over wat er in onze adventskalender zit dit jaar. Mocht je geen zin hebben om een adventskalender te maken dan kun je onderstaande ideeën ook gebruiken als inspiratielijstje voor in de wintervakantie of in het weekend.


24 ideeën voor in de adventskalender 

Zoals je misschien al hebt gelezen in mijn blog over het maken van onze adventskalender, vind ik het belangrijk dat de cadeautjes in de adventskalender een mix zijn van doen, iets geven aan een ander en iets kleins krijgen. Hieronder wat in onze adventskalender zit. 

1 tot en met 5 december 

De eerste vijf dagen van de adventskalender staan in het teken van Sinterklaas.

1 december= kaars + pietenmuts

De eerste adventszondag zit er een kaarsje in de adventskalender. Ik ben nog op zoek naar een mooie tweedehandse adventskandelaar, maar ik heb er nog geen gevonden. Als ik geen adventskandelaar kan vinden dan ga ik vier lege wijnflessengebruiken als kandelaar en die samen met mijn dochter versieren met raamstiften.

Vandaag zit er ook een pietenmuts in de adventskalender. Onze peuter is dit jaar voor het eerst naar de intocht van Sinterklaas geweest. Toen ze thuis kwam was ze helemaal verslag dus ik weet niet of ze wel of niet blij zal zijn met dit cadeautje.

Update: onze dochter wou geen Pietje zijn en heeft de pietenmuts in de prullenbak gegooid (Hebben we er natuurlijk snel weer uitgehaald. Volgend jaar een nieuwe poging;) Het versieren van de kandelaar vond ze wel erg leuk. Zo zie je maar weer dat leuke cadeautjes niet zo ingewikkeld hoeven te zijn.)

2 december = koekkruiden + recept pepernoten

Wij vieren op 2 december pakjesavond samen met mijn ouders en schoonouders. Vandaag zit er daarom een recept in de adventskalender voor het maken van pepernoten (nou ja, eigenlijk kruidnoten) uit het kookboek Het grote Sinterklaas kookboek. Hebben we direct een leuke traktatie voor pakjesavond.

3 december = kleurplaat Sinterklaas
 
Op internet heb ik gezocht naar kleurplaten van Sinterklaas. Omdat onze dochter Sinterklaas wel erg spannend vind heb ik uiteindelijke gekozen voor een kleurplaat met het paard van Sinterklaas. Ik verwacht dat ze die wel erg leuk vindt.

4 december = schuddebol

Ik heb verschillende dingetjes gekregen toen mijn omgeving hoorde van mijn plan om een adventskalender te maken. Van mijn tante heb ik een schuddebol (sneeuwbol) met een schattig beertje gekregen voor mijn dochter en die zit vandaag dus in de adventskalender.

5 december = gevulde speculaas 

Vijf december is natuurlijk officieel Sinterklaasavond. Wij doen er die dag niets meer aan. Vandaag zit er wel een lekker stukje gevulde speculaas van de bakker in de adventskalender. Mijn ouders helpen altijd op donderdag en blijven vaak 's avonds een kop koffie drinken. Leuk om dan de gevulde speculaas met hen te delen. 

6 tot en met 24 december

Sinterklaas is vanaf vandaag weer vertrokken naar Spanje en de adventskalender staat nu in het teken van kerst.

6 december = kerstboom halen

We halen altijd direct na Sinterklaas een kerstboom zodat we er zo lang mogelijk van kunnen genieten. Een kerstboom is natuurlijk niet echt goed voor het milieu, maar een kunstkerstboom vind ik zelf niet passen bij het kerstgevoel.

7 december = kerstboom versieren

8 december = kaarsje advent + kerstfoto maken kids

Het is al weer de tweede zondag van advent. Vandaag zit er een tweede kaars in de adventskalender. 

Toen onze dochter is geboren hadden we een foto van haar gemaakt in een kerstjurk. Een paar dagen voor kerst bedachten we opeens dat het wel leuk was om de foto als kerstkaart te versturen. We hebben toen snel via onze telefoon een tekst op de foto gezet en de foto naar de snelservice van de Hema gestuurd. Toen we de foto's ophaalden bleek de tekst niet helemaal op de kaart te staan helaas. Dit jaar gaan we dit beter plannen.

9 december = ijsbeer & stuk krant

Op Pinterest kwam ik het idee tegen om van een krant een ijsbeer te maken. Je vindt de pin hier. In de adventskalender zit vandaag een stuk krant, foto van de ijsbeer en blauw en wit papier.

10 december = boek over kerst

Onze dochter is gek op lezen maar we hebben nog geen boek die in het teken staat van kerst. Vandaag zit het boek Boompje van Loek Koopmans in de adventskalender. Het boek gaat over een boompje die niet gelukkig is, omdat hij geen zachte groene blaadjes heeft maar stekelige naalden. Met kerst gaat zijn wens in vervulling maar anders dan hij had gedacht. 

 

11 december = raamtekening kerst

Vroeger maakten mijn ouders met behulp van plakband altijd vakjes op de ramen en daarin werden kerst raamstickers geplakt. Dit zag er altijd zo gezellig uit. Ik ga dit jaar voor een raamtekening. Ik ben erg fan van de website Raamtekening. Je kunt daar veel mooie raamtekeningen kopen en ze heeft elk jaar ook een leuke adventsactie. Er komen dan elke dag raamtekeningen online die je gratis kunt downloaden.

12 december = lp met kerstmuziek 

13 december = koekjesvorm + recept voor kerstkoekjes

14 december = lege karnemelkpak + vogelzaad

Onze dochter is erg fan van het televisieprogramma Zappelin. Dit wordt 's morgens uitgezonden op NPO3. Laatst maakten ze een vogelhuis van een lege pak drinken. Mijn dochter wou dit ook graag maken maar toen hadden de vogels nog genoeg buiten te eten. Nu is het een mooi moment om het vogelhuisje met voer alsnog te maken.

15 december = kaars + servetten

Vandaag is het de derde adventszondag en zit er weer een kaars in de adventskalender. Ook zitten er servetten in. Onze dochter is gek op picknicken en in veel boeken die ze leest en tekenfilmpjes die ze kijkt, wordt er gepicknickt. Vandaag gaan we een hut bouwen in huis en daarna picknicken voor de hut. 

16 december = bezoek tuincentrum 

Tuincentra zijn op dit moment prachtig versierd. Vandaag gaan we met onze dochter genieten van alle mooie lampjes en ook even samen wat drinken. In de adventskalender zit een briefje met een foto van allemaal lampjes.

17 december = pizzasaus

Vandaag mag onze dochter een pizza versieren. We kopen pizzadeeg en die snijden we in de vorm van een kerstboom. Vervolgens mag zij de kerstboompizza versieren met dingen die ze lekker vindt. 

18 december = kerstkaarten

Hopelijk is de foto gelukt die we 8 december hebben gemaakt. Vandaag gaan we de kerstkaarten schrijven en in de brievenbus doen. 

19 december = mandarijn 

Van een mandarijn kan je een heel leuk olielampje maken. Dit gaan we vandaag proberen te maken. 

20 december = kleurplaat kerst

21 december = schelpen zoeken op het strand

22 december = kaars + foto pyjama 

De laatste advent zondag al weer en dus de laatste kaars. In de adventskalender zit vandaag ook een foto van onze dochter in haar pyjama met allemaal sterren. Vanavond mag ze namelijk in haar pyjama naar buiten om naar de sterren te kijken. Hopelijk is het niet bewolkt. 

23 december = chocolademelk 

Vandaag staat een lekkere winterwandeling op het programma en daarna gaan we warme chocolademelk drinken. Ik heb bij een winkel in het centrum chocolade aan een houten stokje gekocht. Dit kan je laten smelten in warme melk. Volgens de verpakking smaakt 1 naar appelstrudel. Ik ben benieuwd of we dit ook echt terug proeven.  

24 december = sterretjes

Vandaag is het de laatste dag voor kerst. Ik twijfel nog een beetje over wat er vandaag in de adventskalender moet zitten. Ik vind dat het iets speciaals moet zijn alleen ik weet nog niet wat. Ik heb er nu een pakje sterretjes in gedaan, maar misschien bedenk ik nog wat anders. 


Ik merk dat ik nog steeds nieuwe ideeën. krijg voor de adventskalender. Ik denk dat ik uiteindelijk nog wat dingen ga veranderen en wat ideeën zal doorschuiven naar volgend jaar. Waarschijnlijk komt er dus een vervolg op dit blogbericht;)


Dit bericht bevat een affiliate link. Lees ook mijn disclaimer hierover



Misschien ook leuk om te lezen




Zelf een adventskalender maken


 

Recept: gevulde nieuwjaarsrolletjes/ kniepertjes met sinaasappelroom

Geen opmerkingen:

Een reactie posten