Translate

Zoeken in deze blog

zondag 29 december 2019

Recept: zelfgemaakte knoflookboter met bieslook en citroen en sinaasappel-gember boter met zwarte peper

Recept: zelfgemaakte knoflookboter met bieslook en citroen en sinaasappel-gember boter met zwarte peper

Zoals je misschien hebt gelezen in mijn vorige bericht (je vind het bericht hier) vierden we Eerste Kerstdag met mijn schoonouders. We gingen samen gourmetten. Mijn schoonmoeder zorgde voor het vlees en wij maakten het toetje en de (knoflook)boter. Hieronder het recept voor het maken van zelfgemaakte knoflookboter met bieslook en citroen en het recept voor sinaasappel-gember boter met zwarte peper.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept: knoflookboter met bieslook en citroen
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------   
250 gram ongezouten boter
2 teentjes verse knoflook
1 biologische citroen
+/- 10 gram bieslook
Huishoudfolie
Rasp
Kom 
Mes 
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Snijd de boter in blokjes en laat zacht worden. Je kunt de boter ook eerst zacht laten worden en dan snijden, maar ik vind het handiger om de boter eerst te snijden. Doe de boter in de kom. Rasp de knoflook en voeg toe aan de boter. 

Rasp het gele gedeelte van de schil van de citroen. Pers een halve citroen uit en voeg ongeveer een kwart van het sap toe aan de boter. Knip de bieslook in stukjes en voeg toe aan de boter. Kneed alles door elkaar met je handen of met behulp van een (hand)mixer.

Leg de boter op het huishoudfolie en rol er een worst van. Draai de uiteinden van de rol aan en laat de boter minimaal 30 minuten opstijven in de koelkast.

Recept: zelfgemaakte knoflookboter met bieslook en citroen en sinaasappel-gember boter met zwarte peper


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept: sinaasappel-gember boter met zwarte peper 
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------   
250 gram ongezouten boter
1 biologische perssinaasappel
4 cm gember
Zwarte peper
Huishoudfolie
Rasp
Kom 
Mes 
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Snijd de roomboter in stukjes en laat zacht worden. Doe de boter in een kom. Rasp het oranje gedeelte van de schil van de sinaasappel en voeg toe. Pers een halve sinaasappel uit en voeg een flinke scheut sap toe aan de boter. Zorg er wel voor dat het boter niet te nat wordt.

Schil de gember en rasp het. Voeg de gember toe aan de boter en maal na smaak nog zwarte peper boven de boter. Meng alles goed door elkaar.

Schep de boter op de huishoudfolie en rol de huishoudfolie strak zodat er een worst ontstaat. Laat de boter nu minimaal 30 minuten opstijven in de koelkast.



Misschien ook leuk om te lezen

Makkelijke borrelplank met kipspiesjes en dadels met spek



Last minute tips voor kerstdiner recepten

Geen opmerkingen:

Een reactie posten