Translate

Zoeken in deze blog

zondag 19 januari 2020

Zorgen voor een tweeling en peuter is zwaar!



Het is stil op mijn blog, want het zorgen voor de tweeling en onze peuter is heel pittig op dit moment. Het laatste energie wat ik nog heb gebruik ik nu voor de kindjes en het huishouden. Het schrijven van een blog schiet erop dit moment ook een beetje bij in.   
     
Gebroken nachten

De jongens krijgen al sinds november geen nachtvoeding meer, maar elke nacht is wel 1 van de 3 kindjes wakker. Helaas niet even een speentje en weer verder slapen, maar vaak huilbuien rond 3.30 uur in de ochtend. Soms omdat 1 van de kindjes buikpijn heeft en de andere keer is het onverklaarbaar.

Onze dochter (peuter) slaapt over het algemeen heel goed tegenwoordig, maar is juist 's nachts wakker als de jongens een keer doorslapen. De nacht van oud op nieuw was ze bijvoorbeeld wakker van 2 tot 6 uur 'in de ochtend en ook de zondagavond voordat we weer moesten werken bleef ze maar roepen.

Einde zwangerschapsverlof

Na de kerstvakantie moesten zowel mijn vriend als ik weer aan het werk. Voor mij betekende dit ook het einde van mijn zwangerschapsverlof. De eerste dag op het werk liep ik rond met 2/3 uur slaap. De avond er voor hadden we (naïef) gewacht met slapen tot de jongens hun fles van 22 uur hadden gehad. Daarna wilden we gaan slapen, maar al vrij snel weer onze dochter wakker. Naar boven (wij slapen beneden), troosten en weer in bed. Uur later hetzelfde verhaal. Uiteindelijk mocht ze bij ons slapen maar intussen was ook 1 van de tweeling wakker geworden en ontroostbaar. In de vakantie gingen we altijd na de fles van 6 uur nog even een uur slapen, maar dat zat er dus niet meer in omdat we beiden aan het werk moesten.

Ziek

Te veel slechte nachten beginnen je uiteindelijk op te breken. De combi slecht slapen, weer werken op een mbo-school en 3 kindjes naar de crèche betekende een griepgolf door ons huis. Zo erg dat we niet meer voor de kinderen konden zorgen en dat de oma's bleven slapen op de bank. Gelukkig zijn we allemaal bijna weer beter en kunnen we morgen weer aan het werk.

Rust pakken

Voordat we de griep kregen hadden we al besloten dat we meer rust moesten pakken. We gaan nu om uiterlijk 20.15 uur op bed en om 20.30 uur moeten we proberen te slapen. De jongens geven we niet meer standaard om 22 uur de fles maar wanneer ze wakker worden. Zo hopen we voor middernacht alvast een uur slaap te hebben gepakt.

Verder plannen we op dit moment zo weinig mogelijk. We proberen in het weekend zelf ook 's middags even te gaan liggen als onze peuter een middagdutje doet. Dit laatste is wel lastig omdat er vaak wel een kindje wakker is en de jongens om 2 uur hum fles moeten hebben. Ooit slapen ze door, toch?!



Misschien ook leuk om te lezen


Waarom het huren van een Lutje pot voor een opluchting bij ons zorgde


Fotodagboek: tweeling 11 weken oud

Geen opmerkingen:

Een reactie posten