Translate

Zoeken in deze blog

dinsdag 2 april 2019

Waarom het huren van een lutje pot (babyslaaphuisje) voor een opluchting zorgde

lutje pot

Onze dochter is al sinds haar geboorte niet echt een goede slaper en ook op de crèche sliep onze dochter niet goed. Bij de intake op de crèche hadden ze gevraagd of onze dochter ook in een lutje pot mocht slapen. Sommige kinderen slapen namelijk erg goed in een lutje pot. Zowel mijn vriend als ik hadden hier beiden geen probleem mee. 

Wat is een lutje pot/ babyhuisje

Een lutje pot wordt ook wel een buitenhuisje, slaaphuisje, buitenslaaphuisje of babyhuisje genoemd. Een lutje pot is een houten huisje waar een matras in ligt. Aan de zijkant zit een raam en aan de voorkant horrengaas die je kindje beschermt tegen muggen, katten of honden. Sommige mensen vinden een lutje pot een groot konijnenhok. De vergelijking is natuurlijk wel een beetje te begrijpen...

lutje pot

lutje pot

lutje pot

Opluchting

Op de crèche lieten ze onze dochter al heel snel een keer in een lutje pot slapen, omdat ze daar in een babybedje niet goed sliep. Het was direct een groot succes omdat ze in het lutje pot direct ruim 2 uur sliep. De week er na sliep onze dochter opnieuw heel goed in een lutje pot en toen hebben we besloten om ook zelf een lutje pot te gaan huren.

Ik merkte dat er echt een last van mij afviel toen onze dochter in 1x ging slapen in haar lutje pot. Normaal gesproken moest ik 2/3 keer naar boven lopen om haar te troosten voordat ze in slaap viel. Ook thuis sliep ze veel langer in haar lutje pot dan in haar eigen bedje. Een dutje van 2 uur was geen uitzondering meer.

Voordeel lutje pot

Voor ons was het grootste voordeel van de lutje pot dat onze dochter hier beter in sliep dan in haar ledikantje. Andere voordelen die worden genoemd van een lutje pot zijn dat kinderen er een betere weerstand van krijgen, het goed is voor de longen en dat kinderen meer vitamine d aanmaken door het buiten slapen. Bron: Babybites en lutje pot

Hoe is het nu?

Helaas werd de lutje pot qua slapen een minder groot succes toen onze dochter ongeveer 6 maanden oud was. Ze begon toen te draaien. Met haar speen begon ze tegen de wanden aan te slaan en met haar vingers over het gaas te krabben. Het slaaphuisje werd toen vooral een speelhuisje. We liepen wel naar buiten om haar weer om te draaien, maar vaak begon ze dan te huilen en dat is toch niet zo fijn als je in de stad woont. 

Bij 8 maanden ging het slapen in de lutje pot wel weer beter. Zowel mijn moeder als ik legde haar er af en toe weer in. Wel hebben we toen besloten om het huisje op te zeggen. Onze dochter lag namelijk nog weinig in het babyhuisje, omdat het niet meer in ons systeem zat en ze inmiddels ook goed sliep in een campingbed in een donkere kamer.

lutje pot

Voor de ouders die zich net als ik soms afvragen of het allemaal wel goed komt... onze dochter is inmiddels 17 maanden en slaapt inmiddels op haar eigen kamer in haar eigen ledikantje;) Niet altijd de hele nacht door maar ik hoef er ook niet meer 3x per nacht uit.



Misschien ook leuk om te lezen 




3 leuke dingen om te doen als je kindje is geboren

Geen opmerkingen:

Een reactie posten