Translate

Zoeken in deze blog

woensdag 27 maart 2019

Recept: anti-griep sapje met gember, wortel en sinaasappel

      

Vandaag een recept voor een lekker gezond sapje. Heeft de griep jou al te pakken gehad dit jaar? Mij helaas wel:( en helaas bleef het niet bij griep. Ik bleek uiteindelijk een bacteriële infectie te hebben en moest antibiotica slikken. Ik ben echt drie weken ziek geweest en daarna klonk ik nog lang verkouden en lukte het niet goed om veel te praten. Niet echt handig als je werkt als docent.

Sinaasappel, gember en wortel

Het recept van vandaag voor een gezond sapje bevat sinaasappel, gember en wortel, maar waarom zijn deze ingrediënten eigenlijk zo gezond?

Sinaasappel

Sinaasappels bevatten veel vitamine C. Vitamine C is onder anderen belangrijk voor een goede weerstand en voldoende energie. Daarnaast bevatten sinaasappels foliumzuur en die heb je onder anderen nodig voor een goed functionerend immuunsysteem. Bron: gezondheidsnet

Gember

Van gember wordt gezegd dat het helpt bij misselijkheid en griep. Een specerij die ook tijdens de griep goed van pas komt dus. Van gember kun je bijvoorbeeld thee zetten.

Wortel

Wortels bevatten allerlei mineralen zoals kalium, natrium, calcium en fosfor. Ook bevatten wortels vitaminen zoals verschillende vitamine B, vitamine E en betacaroteen. Betacaroteen bevat carotenoïden, een kleurstof, die in je lichaam wordt omgezet in vitamine A. Vitamine A is bijvoorbeeld goed voor de ogen en zorgt ook voor een goede weerstand. Teveel vitamine A is echter niet goed. Vooral niet voor kinderen en zwangere vrouwen. Bron: dokterdokter


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept: sinaasappel-wortelsap met gember
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
1 grote winterwortel
4 sinaasappels
2 cm gember
Sapcentrifuge
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Spoel de winterwortel goed af. Ik koop zelf vaak een biologische wortel en die is vaak zo vies dat ik de wortel schrap (dit betekent dat je met een mesje viezigheid en onregelmatigheden weg schrapt). Snijd de wortel in stukken.

Snijd het schil van de sinaasappels. Schil de gember. Volg nu de instructie van jouw sapcentrifuge en klaar is jouw anti-griep drankje;)



Misschien ook leuk om te lezen  




Recept: framboos-sinaasappelsap




  


#tweedehandsgeluk #december en januari 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten