Translate

Zoeken in deze blog

woensdag 13 maart 2019

#tweedehandsgeluk #december en januari


Vandaag een nieuw onderdeel op mijn blog namelijk een overzicht van alle 'schatten' die ik tweedehands heb gekocht. Niet om je aan te zetten tot kopen, maar wel om te inspireren wat je allemaal tweedehands kunt kopen. Hieronder wat ik in de maanden december en januari tweedehands heb gekocht.

Sesamstraat rompers

tweedehandsgeluk
Onze dochter groeit gelukkig als kool, maar dat betekent wel dat we regelmatig nieuwe kleren voor haar moeten kopen en ook nieuwe rompers. Ik ben normaal gesproken erg fan van de rompers van de Hema, omdat je die op 60 graden kunt wassen en ze lang mooi blijven. Een nieuwe romper met lange mouw en een leuk motiefje kost alleen bij de Hema al gauw 5 à 6 euro. 

Deze 4 rompers van Sesamstraat (niet van Hema trouwens; de Elmo romper ontbreekt op de foto zie ik) kochten we samen voor 5 euro. Een mooie aanvulling op de Hema rompers die we nog hadden en onze dochter is ook helemaal blij. Sinds deze aankoop is ze Elmo fan. 

Kringloopgeluk 

teeedehandsgeluk
In de kerstvakantie hebben we een ouderwets rondje kringloop gedaan in Groningen. We gaan dan altijd naar de Mamamini en Goudgoed aan het Damsterdiep, Fair back kringloop aan de Ulgersmaweg en tot slot de Mamamini aan het Noorderplantsoen. 

Sinds onze dochter is geboren hebben we volgens mij nooit meer een rondje kringloop gedaan. Het was dus de hoogste tijd om daar verandering in te brengen. We hadden geluk want we vonden een aantal dingen waar we echt naar op zoek waren. Voorop mijn fiets heb ik fietsstoeltje alleen het windscherm was van mijn fiets gestolen (waarom?). Niet echt fijn in de winter, maar gelukkig vonden we een nieuw scherm voor een vriendelijk prijsje. 

Ik ben in de kerstvakantie jarig. Gelukkig wel tussen de feestdagen in (de 29ste). Het zijn alleen niet de weken dat veel mensen nog zin hebben in een extra feestje. Sinds een paar jaar vier ik mijn verjaardag vaak aan het eind van de middag en dan blijft iedereen eten. Super gezellig en een dagje niet koken vinden veel mensen helemaal niet erg;) Voor mijn verjaardag en ook omdat er regelmatig mensen komen eten, hadden we meer bestek en glazen nodig. Ook daar kon de kringloop ons in voorzien. 

Voor de kleding van onze dochter was ik nog op zoek naar kledinghangers. Tot nu toe lagen al haar kleren nog op de eettafel. Nu kunnen we haar kleren boven in haar kast hangen en hoeven we niet alles op te vouwen. De vrolijke hoeslaken van Pip was een gelukje die ik niet kon laten liggen. 

Oude werkbank 

Tot slot nog iets wat je niet iedere dag zomaar even koopt. Via Marktplaats hebben we deze oude werkbank op de kop getikt. De werkbank komt in onze nieuwe keuken te staan en mijn vriend zal er een oven in bouwen en een gaskookplaat op de bovenkant monteren.

tweedehandsgeluk oude werkbank
Ook onze dochter is fan van kringloopwinkels;) 

teeedehandsgeluk



Misschien ook leuk om te lezen 


Recepten overzicht

Geen opmerkingen:

Een reactie posten