Translate

Zoeken in deze blog

zaterdag 9 maart 2019

Mijn 3 groene voornemens voor 2019 + update


Het is inmiddels al weer maart. Heb jij goede voornemen voor 2019 en lukt het jou om je er aan te houden?Ik vind zelf dat ik steeds duurzamer ga leven, maar het kan natuurlijk altijd nog groener. Ik heb daarom 3 groene voornemens voor 2019.

Herbruikbare inlegkruisjes gebruiken

Via de website van Greenjump heb ik herbruikbare inlegkruisjes gekocht van het merk ImseVimse. Ik ben erg benieuwd hoe dit bevalt. Je moet het inlegkruisje bijvoorbeeld vastmaken met een drukknoop maar voel je dit ook tijdens het dragen? Of bijvoorbeeld tijdens het fietsen? Ook ben ik benieuwd of ik de inlegkruisjes weer goed schoon krijg na gebruik.

wasbare inlegkruisjes
Zelf wasmiddel maken

Via de webshop van Eenvoudig leven heb ik 1 1/2 jaar geleden Aleppo zeep gekocht waarmee ik zelf wasmiddel wil maken. Om de wasmiddel wat lekkerder te laten ruiken heb ik esthetische olie gekocht. Het enige wat mij nu tegenhoudt om zelf wasmiddel te maken is dat ik niet weet hoeveel esthetische olie ik moet toevoegen aan het zelfgemaakte wasmiddel. Super dom excuus, want wat kan er nu echt misgaan? Dit jaar ga ik gewoon wat proberen en dan zie ik vanzelf of er meer of minder esthetische olie moet worden toegevoegd.

Aleppo zeep
Herbruikbare broodzakken gebruiken

Via Fair trade factory heb ik vorig jaar al een paar broodzakken gekocht. Ik heb ze daarna niet direct gebruikt, omdat ik ze vergat mee te nemen naar de bakker en heel eerlijk, ik moest toch even een drempel over om ze te gaan gebruiken. Dit jaar ga ik daar verandering inbrengen!

broodzak fair trade factory
Update 

Inmiddels ben ik 2019 goed begonnen en heb ik de broodzakken meegenomen naar de bakker. De dame die mij hielp reageerde heel positief alleen het brood bleek niet goed in de zak te passen. Ze had echt een paar minuten werk om het brood erin te krijgen en dat voelde heel vervelend (ik heb inmiddels contact gehad met fair trade factory en zij hebben nog eerder gehoord dat het brood niet in de zak past. Blijkbaar is het brood bij mijn bakker afwijkend...) Om dit doel te behalen moet ik dus eerst op zoek naar broodzakken die wel passen. Wordt vervolgd.



Misschien ook leuk om te lezen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten