Translate

Zoeken in deze blog

vrijdag 28 december 2018

#Groener doen #10 #milieau vriendelijk schoonmaken #groene zeep


Vandaag het eerste bericht over mijn zoektocht naar schoonmaakmiddelen die minder schadelijk zijn voor het milieu. Ik denk dat alle schoonmaakmiddelen op één of andere manier schadelijk zijn, maar dat de één wel schadelijker is dan de ander. De vraag is nu welke schoonmaakmiddelen minder schadelijk zijn voor het milieu.


Groene zeep

Mijn eerste blogartikel over groener schoonmaken gaat over mijn favoriete schoonmaakmiddel tot nu toe: groene zeep. Toen we afgelopen zomer aan het kamperen waren op een natuurcamping zag ik een fles groene zeep staan. Zelf heb ik al jaren groene zeep in huis maar ik gebruikte het eigenlijk nooit. Ik dacht dat het alleen te gebruiken was voor het verwijderen van vlekken in kleding.

Na de kampeervakantie ben ik groene zeep vaker gaan gebruiken voor het schoonmaken en het beviel heel goed. Ik ben vooral fan van groene zeep, omdat het zo heerlijk ruikt (naast dat het goed schoonmaakt natuurlijk). Ik gebruik groene zeep tot nu toe eigenlijk als een soort van allesreiniger en ik maak er graag de wc mee schoon alleen waar kan je groene zeep eigenlijk het beste voor gebruiken?

Waarvoor kun je groene zeep gebruiken?

Groene zeep bestaat al meer dan 120 jaar dus het moet wel goed schoonmaken toch? Er zijn 2 soorten groene zeep te koop: vloeibare en zachte groene zeep. Zelf koop ik de zeep van het merk De driehoek maar je hebt ook huismerken. Zelf heb ik met de huismerken geen ervaring. 

De vloeibare groene zeep van Driehoek is volgens de verpakking te gebruiken voor de wc, wasbakken en meubelen (tenminste zo interpreteer ik de afbeeldingen). Op de website van Driehoek groene zeep vind ik ook nog dat het geschikt is voor alle soorten vlekken in textiel, steen en parket.

De zachte zeep is volgens de verpakking te gebruiken voor reinigen van vloeren, tegels, sanitair, douche, toilet en handwas van werkkleding. Op de website van groene zeep vind ik nog dat het geschikt is voor het schoonmaken van houten vloeren, hardsteen of granieten aanrecht of vloer, vlekken in kleding en meubilair. Ik moet wel zeggen dat ik zelf de vloeibare zeep vaker gebruik dan de zachte zeep. Ik denk dat dit komt doordat je de zachte zeep nog uit de verpakking moet scheppen en moet mengen. Appeltje eitje... maar toch doe ik het dus minder snel....

Ingrediënten Groene zeep

Zowel de vloeibare als zachte groene zeep bevat zeep (15-30%), parfum en limonene.

Wat kost Groene zeep

De vloeibare groene zeep (fles 725 ml) kost in december 2018 €1,42 en de zachte zeep (pot 900 gram) kost €1,99.

Verkooppunten

Groene zeep wordt verkocht bij onder andere Albert Heijn, Jumbo, COOP, SPAR, Kruidvat, Blokker, EMTÉ, Plus, Deen en via verschillende webshops. 



Misschien ook leuk om te lezen: 



Groener doen #9 #herbruikbare groente- en fruitzakjes


 

Recepten overzicht

Geen opmerkingen:

Een reactie posten