Translate

Zoeken in deze blog

zaterdag 8 december 2018

#Groener doen #9 #herbruikbare groente- en fruitzakjes

herbruikbare groente- en fruitzakjes re-sack

Ik heb weer iets gevonden op het gebied van duurzaamheid waar ik helemaal fan ben en ik graag met jullie wil delen: herbruikbare groente- en fruitzakken. Eerder hergebruikte ik de papieren zakken uit de supermarkt of van de markt, maar ik was altijd bang dat ze gingen scheuren. Met deze herbruikbare groente- en fruitzakjes van Re-Sack ben ik daar niet meer bang voor;)


Op internet heb ik meerdere keren gezocht naar herbruikbare groente en fruitzakken, maar ik vond het lastig om te beslissen welke herbruikbare groente- en fruitzakjes de beste aankoop waren. Ik vond het bijvoorbeeld lastig inschatten of ze ook geschikt waren voor boontjes en hoeveel fruit er bijvoorbeeld in een zakje past.

Bij de winkel Kokotoko zag ik herbruikbare groenten- en fruitzakjes van Re-Sack liggen. Ik had er eerst 2 gekocht maar inmiddels heb ik er al 6. Eigenlijk passen alle soorten groenten en fruit er in. Boontjes of bijvoorbeeld cherrytomaten vallen niet door de gaten heen en qua hoeveelheid, 2 kilo appelen past er ruim in.

Na het winkelen leg ik de gekochte fruit en groente in de herbruikbare zakjes in de koelkast. Het voordeel van deze herbruikbare groente- en fruitzakjes is dat de zakken, in vergelijking met plastic zakken, ademen en hierdoor blijft het groente en fruit veel langer goed.

Als de herbruikbare groente- en fruitzakjes van Re-Sack vies wordt dan kan je ze wassen op 30 graden, maar waarschijnlijk gaan de zakken dan wel iets krimpen. Ik heb zelf volgens mij 1x de zakjes gewassen en dat ging prima.

Enig nadeel is misschien het gewicht. Ze wegen 41 gram. Maar ze zijn wel gemaakt van GOTS-gecertificeerd biologisch katoen;).

Wat is jouw ervaring met herbruikbare groente- en fruitzakken?



Misschien ook leuk om te lezen:




Recepten overzicht


 duurzame en eerlijke kleding 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten