Translate

Zoeken in deze blog

maandag 31 december 2018

Recept: makkelijk borrelplankje met kipspiesjes en dadels met spek

makkelijk borrelplankje

Voor wie nog last minute wat ideeën zoekt voor borrelhapjes voor vanavond. Hierbij een aantal ideetjes.

Kipstokjes

Nodig: kipfilet of kippendijen, gember, knoflook, olijfolie, ketjap, koekenpan of grillpan en houten prikkers.

Schil de gember en rasp fijn. Pers 4 teentjes knoflook uit of snijd fijn. Maak een marinade van de knoflook, de geraspte gember, 5 eetlepels olijfolie en 5 eetlepels ketjap.

Snijd met een mes of knip met een schaar (gaat veel makkelijker dan snijden), 2 kilo kipfilet of kippendijen in stukjes. Voordeel van kippendijen is dat het vetter is dan kipfilet waardoor je minder kans hebt dat je kipspiesjes droog worden.

Marineer de kipstukjes met de marinade en laat zo lang mogelijk intrekken. Prik de kipstukjes op de prikkers. Laat olie warm worden in een koekenpan en bak de kipspiesjes gaar. In een grillpan bereiden kan ook.

makkelijk borrelplankje

Dadels met spek

Nodig: dadels, spek, ovenpapier, bakblik en prikkers

Verwarm de oven voor op 200 graden. Wikkel om elke dadel een plakje spek en zet vast met een prikker. Leg een stukje ovenpapier in een bakblik en verdeel hier de dadels met spek over. Bak de dadels met spek nu in ongeveer 7 minuten krokant.

makkelijk borrelplankje

Knoflook-bieslookboter

Nodig: boter, knoflook en bieslook

Laat 250 gram boter zacht worden. Pers twee teentjes knoflook uit boven het boter of snijd de teentjes knoflook zeer fijn. Snijd de bieslook fijn en roer alles goed door elkaar. 

makkelijk borrelplankje

Rozemarijn-zeezout-munt-citroen boter

Nodig: (ongezouten)boter, rozemarijn, zeezout, munt, citroen

Laat 250 gram boter zacht worden. Snijd de blaadjes van 1 takje rozemarijn en een paar blaadjes munt fijn. Meng alles goed door elkaar. Voeg tot slot na smaak nog wat grof gemalen zeezout toe en een scheutje citroensap toe.

makkelijk borrelplankje

Tot slot nog een paar stukjes kaas, worst, olijven en nootjes.

makkelijk borrelplankje

Alvast een hele fijne avond en gezellige jaarwisseling gewenst. Wij gaan zo bij mijn schoonouders oliebollen bakken en daarna gaan we samen met mijn ouders aftellen tot 0:00 uur. 

Liefs,

Lizzy♥



Misschien ook leuk om te lezen:



Recepten overzicht

Geen opmerkingen:

Een reactie posten