Translate

Zoeken in deze blog

zondag 21 november 2021

Handig om te kopen als je een tweeling verwacht

kooptips tweeling

Wij zijn geen ouders die een gigantische babyuitzet hebben gekocht voor onze kids, maar er zijn een aantal dingen die ik niet had willen missen toen mijn tweeling werd geboren. Hieronder welke dingen dit zijn. Onderstaande tips zijn ook handig als je een eenling verwacht;)

Stokke Trip Trap New Born baby set

Bij de eerste mochten we deze New Born baby set voor een Stokke stoel lenen van een vriendin, maar toen de tweeling werd geboren hadden we zelf al twee sets gekocht. Het fijne aan deze stoeltjes is dat je je baby snel even veilig neer kunt leggen. Super handig omdat je met een tweeling altijd handen tekortkomt. Je kindjes kunnen met behulp van deze set ook bij de eettafel zitten en dat is helemaal fijn als je al oudere kinderen hebt. Je baby's horen er dan echt bij. Dankzij deze set kon ik de mannen ook tegelijk voeden als ik alleen was. Hoe ik dit precies deed zal ik binnenkort met jullie delen.

stokke new born babyset

Draagdoek

Als je een tweeling hebt is het een feit dan je handen tekortkomt. Als 1 van de jongens een slechte dag had dan deed ik hem in de draagdoek. Voordat de jongens waren geboren heb ik een cursus gevolgd bij een draagdoekconsulent zodat ik mij voldoende zeker voelde om de draagdoek te knopen en ik de draagdoek ook werkelijk zou gebruiken. 

Inmiddels hebben we toch een grote auto gekocht maar in het eerste geboortejaar van onze tweeling hadden we een kleine auto waar de tweelingkinderwagen niet inpaste. Als we ergens anders wilden wandelen dan in het Noorderplantsoen dan namen we de draagdoek mee. 
 
Naast de draagdoek hadden we ook een draagzak die vooral mijn vriend gebruikte omdat hij de draagzak makkelijker vond dat de draagdoek. Voor de crèche heb ik nog een ringsling gekocht die ik gebruikte in combinatie met de tweelingfiets. Hier (link) lees je meer over onze ervaring met een tweelingfiets.
 
Onderstaande foto maakte ik toen ik voor het eerst de draagdoek had geknoopt met mijn zoontje erin. De draagdoek was nog niet perfect geknoopt maar ik was super blij dat het was gelukt en oefening baart kunst. Dit geldt ook voor het gebruik van een draagdoek. 

draagdoek geknoopt


Boxmobile

Wij vonden twee jongetjes die tegelijk van de honger huilden erg pittig! Wat soms een uitkomst was om ze nog even in de box te liggen met een muziekje om wat tijd te rekken/ af te leiden zodat we intussen snel de flessen konden bereiden.

boxmobile tweelingl


Aeromoov instant reisbed

De jongens slapen samen op de kamer en dat werkt vaak maar niet altijd. Toen ze nog echt klein waren en 1 van hen een huilnacht had dan legden we 1 van de jongens wel eens in de kinderwagenbak om te slapen. Op den duur werden ze hier te groot voor en dankzij een tip van een collega kwam ik achter het bestaan van een pop-up reisbed van het merk AeroMoov. Dit bedje klap je in een 2 seconden uit elkaar en vouw je ook weer heel gemakkelijk in elkaar. 
 
In ons vorige huis sliepen de jongens overdag beter apart van elkaar en 's nachts juist beter samen. We hadden geen slaapkamer over maar we hebben wel regelmatig dit bedje op de kamer van onze dochter gezet zodat de jongens even apart van elkaar konden slapen. 
 
Mijn collega gebruikt dit bedje trouwens ook als buitenbox.
 
aeromoov instant reisbed



 
Misschien ook leuk om te lezen 


 
tweeling is geboren
 
 
 
 
 
 
 
Dit bericht bevat een affiliate link. Als je iets koopt via deze link dan krijg ik daar een klein percentage van. Koop je aankopen ook vooral lokaal!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten