Translate

Zoeken in deze blog

maandag 24 december 2018

Recept: Bananenbrood met cranberry's

bananenbrood met cranberry's

Heel eerlijk... over het algemeen zijn de dingen die we eten in deze feestmaand niet heel gezond. Nu onze dochter zoveel mogelijk mee eet met de pot ben ik veel meer dan anders op zoek naar gezonde recepten.

Via een groep op Facebook heb ik laatst het kookboek Gezond trakteren gekocht. Ik heb inmiddels 1 recept uitgeprobeerd en ik hoop binnenkort een blog bericht te plaatsen over dit kookboek. 

Niet uit het kookboek, maar wel een succes bij ons thuis is bananenbrood.  Het fijne aan bananenbrood is dat het zowel lekker smaakt bij het ontbijt / lunch / bruch of als tussendoortje en het vrij gezond is. Hoewel het bananenbrood genoemd wordt smaakt bananenbrood eerder naar cake dan naar brood.

Op mijn blog stond tot vandaag nog helemaal geen recept voor bananenbrood. Hier moet natuurlijk verandering inkomen. Vandaag daarom een recept voor bananenbrood met cranberry's. Vanwege de kerstdagen heb ik het bananenbrood in een ronde vorm gebakken in plaats van in een cakevorm, omdat ik dit er wat feestelijker vind uitzien maar dat hoeft natuurlijk niet. 

Onderstaand recept is glutenvrij maar let er wel op dat je dan glutenvrije havermoutmeel gebruikt. Haver is namelijk niet altijd glutenvrij. Dit komt omdat het in een omgeving wordt verwerkt waar ook andere granen worden verwerkt die niet glutenvrij zijn. Lees dus altijd even goed de verpakking voordat je de havermoutmeel koopt. Hetzelfde geldt voor de overige ingrediënten. 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept: bananenbrood met cranberry's 
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 
100 gram amandelmeel
150 gram havermoutmeel
50 gram dadels zonder pit
50 gram cranberries
3 rijpe bananen
3 eieren
Snufje zout
1 1/2 theelepel bakpoeder
Keukenmachine of staafmixer
mengkom

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Verwarm de oven voor op 175 graden. Pel de bananen en breek door de helft. Pureer de bananen met de dadels in de keukenmachine of met de staafmixer tot een glad beslag.

Voeg zowel het bakpoeder, amandel- als havermoutmeel toe aan het beslag en roer door tot een glad beslag.

Klop de eieren luchtig en voeg een mespuntje zout toe. Meng de geklopte eieren voorzichtig met het beslag. Roer tot slot een handje cranberry's door het beslag en giet het beslag in een bakvorm en zet in de oven. Bak je bananenbrood in 45-50 minuten gaar.

Met behulp van een satéprikker kun je controleren of je bananenbrood gaar is. Als je de satéprikker in de bananenbrood steekt en daarna er weer schoon uithaalt dan is het bananenbrood gaar. Laat de bananenbrood nu afkoelen op een rooster.



Misschien ook leuk om te lezen:



Recepten overzicht




Rollade braden in de pan of oven


Geen opmerkingen:

Een reactie posten