Translate

Zoeken in deze blog

zaterdag 13 oktober 2018

Recept: rollade braden in een pan of in de oven

rollade braden in een pan of in de oven

Rollade staat bij ons regelmatig op tafel. Het voordeel van een rollade is dat het makkelijk te bereiden is en eigenlijk niet kan mislukken. Ook is rollade ideaal om te serveren als er veel mensen komen eten of als je voor meerdere dagen vlees wilt hebben.

Hieronder een beschrijving hoe je een varkensrollade bereidt in de oven of in een braadpan. Als je dit recept volgt dan heb je naast een smakelijke rollade ook direct een lekkere jus voor over de aardappels.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept: rollade braden in een pan of in de oven  
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 

1 varkensrollade of een half-om-half rollade van 1 kilo
1 juszakje
Braadboter
Scheutje zonnebloem- of olijfolie
(Ovenbestendige) braadpan
Keukenpapier
zout/ peper
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Haal de rollade minimaal 30 minuten van te voren uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.  Verwarm de oven voor op 175 graden als je de rollade wilt bereiden in de oven.

Dep de rollade droog met keukenpapier en breng op smaak met peper en zout als de rollade nog niet is gekruid.

Smelt de braadboter in de pan en voeg een scheutje zonnebloem- of olijfolie toe. Volgens mijn moeder spat het boter dan minder erg:)

Braad nu rollade rondom bruin. Denk ook aan de zijkanten. Breng in een waterkoker water aan de kook en giet dit bij de rollade. Zorg dat de rollade voor iets meer dan de helft onder water staat. Voeg het zakje met jus toe en roer even goed door.

Rollade braden in de pan

Laat de rollade nu op laag vuur met de deksel schuin op de pan 3 kwartier sudderen. Draai de rollade dan om en laat nogmaals 3 kwartier sudderen. Haal de rollade uit de pan en laat even staan. Knip dan de touwtjes los en snijd de rollade in plakken.

Rollade bereiden in de oven

Zet de braadpan zonder deksel in de oven. Draai na 45 minuten de rollade om en laat daarna nog 45 minuten doorgaren. Haal de rollade uit de pan en laat even staan. Knip de touwtjes los en snijd de rollade in plakken.



Misschien ook leuk om te lezen 




Recepten overzicht




 DIY: Pompoen uithollen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten