Translate

Zoeken in deze blog

vrijdag 9 november 2018

Weekend kamperen in de herfst


In de herfstvakantie hebben we nog heerlijk een weekend gekampeerd. Ok, ik zal het direct maar eerlijk bekennen.. we verbleven in deze super mooie trekkershut op natuurcamping De klashorst. Niet echt kamperen dus;) 


Voor ons voelde het zelfs bijna als clamping want normaal kamperen we zonder stroom en hebben we 1 pitje op te koken. Nu hadden we 4 bedden, een tafel en stoelen, een kookstel en een kraan met water tot onze beschikking. Wat heb je nog meer nodig?!

Voor onze kleine meid van 1 jaar oud hadden we een campingbedje meegenomen en ook een speelkleed voor op de vloer. Achteraf gezien was het speelkleed niet nodig, omdat er een kleed op de grond lag in het huisje en daar kon ze fijn op spelen.

 
Er waren nog wel een paar mensen 'echt' aan het kamperen en de meeste andere kampeerders hadden een tipi zodat ze een lekker warme houtkachel hadden in hun tent. Zelf hadden we dit elektrische kacheltje die we even konden aanzetten als het te fris werd in ons hutje.


Waarom kamperen in de herfst?

Of je nou overnacht in een tent, stacaravan of in trekkershut, het fijnste aan kamperen in de herfst is dat je veel meer buiten bent. Wat ik zelf een heerlijk moment vond tijdens ons weekend weg was als ik 's ochtends naar de wc liep en dan direct de geur van de herfst rook. In combinatie met de frisse temperatuur was ik direct goed wakker;)


 
Regen blijk je ook opeens heel anders te ervaren als je meer buiten bent. Een vriendin stuurde mij een app dat we wel erg pech hadden met het weer tijdens ons weekend weg. Wij hebben dit zelf totaal anders ervaren. We hebben 2x thee gedronken buiten op een bankje en zaterdag zaten we zelfs in de volle zon te genieten. Ook zijn we twee keer naar Hardenberg gefietst en beide keren heb we geen drup regen gehad. 

 
Wat tot slot ook super fijn is aan kamperen in de herfst is dat je direct merkt dat de dagen korter worden en dat je lichaam zich hieraan aanpast. We lagen veel vroeger op bed dan thuis en we werden ook later wakker. Een regenbui wordt een goede reden voor een kort middagslaapje. 


Het lijkt nu net of we alleen maar geslapen hebben, maar we zijn ook twee keer naar Hardenberg gefietst, we hebben gewinkeld, gewandeld in het bos, gekaart, gelezen, heel veel gespeeld met Duplo en natuurlijk gekookt. Lekker relaxt dus!

Nadelen van kamperen in de herfst

Natuurlijk zitten er ook nadelen aan kamperen in de herfst. Het ergste was als ik 's nachts uit mijn warme bed moest kruipen om te plassen:( Ik heb dus 's avonds weinig gedronken om het nachtelijk plassen zo veel mogelijk te voorkomen.

Tips als je gaat kamperen in de herfst:
  •  Neem voldoende warme kleding mee; een (extra) warme trui, handschoenen, sjaal en muts. Voor de een misschien logisch en voor een ander misschien overdreven, maar in deze tijd van het jaar kun je beter te veel dan te weinig warme kleding bij je hebben.
  • Denk aan een paraplu; het is wel fijn als je droog naar de wc kunt lopen. Ook als je echt pech hebt met het weer dan kun je altijd nog een wandeling in de regen maken met een paraplu.
  • Neem waterdichte schoenen of minimaal 2 paar schoenen mee; ook als het niet regent dan is het toch erg vochtig buiten en dan worden je schoenen nat. Van natte voeten word je echt koud.
  • Neem voldoende droge sokken en een paar dikke sokken mee; mocht je toch natte voeten krijgen dan kun je regelmatig droge sokken aantrekken en extra dikke sokken komen misschien 's nachts van pas. 
  • Kijk of de camping een verwarmd toiletgebouw heeft; van een koude wc-bril word je echt koud. Wij hadden hier van te voren niet bewust over nagedacht, maar het was echt super fijn dat camping de Klashorst een verwarmd sanitairgebouw heeft. Ik ben 1x na het niet verwarmde toiletgebouw geweest, maar dat was dus 1x en niet weer;). 




Misschien ook leuk om te lezen:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten