Translate

Zoeken in deze blog

maandag 14 november 2016

Toetje voor Sinterklaasavond: pepernoten trifle met mandarijn

pepernoten triffle met mandarijn

Vandaag een recept voor een lekker en makkelijk toetje voor Sinterklaasavond: pepernoten trifle met mandarijn. Het leuke aan het maken van een trifle is dat je het zo ingewikkeld kunt maken als je zelf wilt. Op internet zijn dan ook vele versies te vinden. Officieel is trifle op de volgende manier opgebouwd: laag cake eventueel besprenkeld met drank, laag fruit, laag gelatine, laag custard en de trifle wordt afgedekt met een laag slagroom.

Op Sinterklaasavond wil je niet te lang in de keuken staan. Ik heb daarom de laag gelatine in dit recept achterwege gelaten. Ook kunnen vegetariërs nu gewoon mee smullen met het toetje.

Wel heb ik de mandarijnen ontveld omdat ze dan een mooie felle oranje kleur krijgen, maar dit kun je prima achterwege laten. Je kunt zelfs de custard nog vervangen door bijvoorbeeld gele vla waardoor de triffle nog sneller te maken is.

Trifle is ook een perfect toetje voor Sinterklaasavond, omdat je de trifle al ruim van te voren kunt maken. De trifle wordt namelijk alleen maar lekkerder als het langer staat. De verschillende smaken krijgen dan alleen maar langer de tijd om in te trekken.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept: pepernoten trifle met mandarijn 
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 
7 mandarijnen
150 gram pepernoten
Chocoladepepernoten
1/2 liter melk
1 eetlepel suiker 
Folie of suiker voor het afdekken v/d custard
1 eetlepel custardpoeder
Slagroom
Sinaasappelsap en/of sinaasappellikeur
Glazen schaal of 4 glazen (potjes)
Pan  
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Voeg aan de custardpoeder 4 eetlepels melk toe en roer goed door. Verwarm de overige melk in een pan. Verwarm de melk totdat het goed heet is en voeg dan al roerend de custardpoeder toe.

Laat de custard 3 minuten doorkoken. Haal de pan dan van het vuur en dek de custard af met plastic folie of suiker. Dit laatste helpt te voorkomen dat er een velletje op de custard komt. Laat de custard nu afkoelen.

Hak met behulp van een keukenmachine of deegroller de pepernoten fijn.

Voor een mooie oranje kleur kun je de mandarijnen ontvellen. Dit doe je door met een mes de schil van de mandarijnen te snijden en vervolgens de partjes tussen de vliezen uit te snijden. Als je dit te veel werk vindt kun je dit ook achterwege laten.


Klop de slagroom met 1 eetlepel suiker stijf.

Schep nu in elk glas of in de schaal een laagje pepernoten kruimels. Druppel over de pepernotenkruimels wat sinaasappelsap of voor de volwassenen eventueel wat sinaasappellikeur.

Leg op de pepernotenkruimels de partjes mandarijnen. Op de mandarijn schep je een laag custardpudding. Herhaal dit nog een keer. Schep nu een lepel slagroom in elk glas of bedek de bovenkant van de schaal er mee. Leg tot slot nog een paar chocoladepepernoten op de bovenkant.

Een hele fijne Sinterklaasavond gewenst alvast!

Liefs,


Lizzy♥

 


Misschien vind je dit ook leuk om te lezen:



Sinterklaas taart: boek van Sinterklaas


Snelle en makkelijke kaasfondue van camembert



Mini-monchoutaartjes met karamelsaus

 


 

No bake cheesecake met kruidnoten




Alle Sinterklaas recepten

Geen opmerkingen:

Een reactie posten