Translate

Zoeken in deze blog

maandag 25 april 2016

Snelle en makkelijke kaasfondue van camembert


Het leuke aan dit recept is dat je de snelle kaasfondue kunt serveren als borrelhapje of als voorgerecht, maar wij eten het ook regelmatig als hoofdgerecht. Hoe heerlijk ik het ook vind om te koken, nu de mooie zomerdagen er weer aankomen ben ik altijd wel op zoek naar snelle
recepten. Na het werk geniet ik liever nog even van de laatste zonnestralen dan dat ik uren in de keuken sta.

In de kaasfondue dippen wij graag stukjes (stok)brood, olijven, cherrytomaatjes en komkommer. Als we voor een iets luxer versie gaan dan kopen we bijvoorbeeld gerookte kip of garnalen. De garnalen moeten van te voren wel even worden gebakken.


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept: snelle kaasfondue van camembert 
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 

- 1 camembert
- kleine ovenschaal / tapasschaaltje
- olijfolie
- (takje rozemarijn)

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de witte bovenkant van de camembert en stop het kaasje in het ovenschaaltje. Druppel over de camembert wat olijfolie. Eventueel kun je ook nog een takje rozemarijn of tijm op de camembert leggen. Dit hoeft niet per se.

Nu is het alleen nog wachten totdat de camembert gesmolten is en bubbelt. Dit duurt ongeveer 20 à 25 minuten. Serveer direct.



Variatietip 1: kies niet voor een gewone olijfolie maar voor een olijfolie met citroen of knoflook/ chilipeper. Dit geeft net een andere twist aan de kaasfondue.

Variatietip 2: maak een kaasfondue van 2 verschillende soorten kaas. Verkruimel bijvoorbeeld wat stukjes gorgonzola over de camembert en druk aan. Zet de camembert vervolgens in de oven.




Misschien ook leuk om te lezen



Recept: citroenbrownie



Review Geluk in een doosje

Geen opmerkingen:

Een reactie posten