Translate

Zoeken in deze blog

dinsdag 5 april 2016

Fotodagboek maart


De maand maart begon voor mij met een heerlijke vakantie. Werken in het onderwijs heeft een aantal nadelen, maar ook een paar grote voordelen;) In de vakantie had ik voor het eerst in jaren niets gepland. Normaal moest ik
altijd voor mijn eigen studie leren en verslagen schrijven. Sinds september heb ik mijn diploma behaald dus dat hoeft dus (even) niet meer. 

Afgelopen vakantie wou ik een week alleen dingen doen waar ik zin in had. En wat was dat? Onder anderen luieren op de bank en de Netflix serie The Fall kijken (aanrader!). The Fall gaat over een huisvader die in zijn vrije een tijd een seriemoordenaar blijkt te zijn. Detective Stella Gibson probeert er achter te komen wie de onbekende seriemoordenaar is en doet er vervolgens alles aan om hem achter de tralies te krijgen. Ik ben super blij dat ik deze serie trouwens na 1 februari heb ontdekt. Seizoen 1 loopt namelijk erg abrupt af en nu kon ik direct aan seizoen 2 beginnen.
 

Afgelopen maand kocht ik ook 2 nieuwe dvd's: A weekend in Paris en Wild. De film A weekend in Paris gaat over een ouder echtpaar met huwelijksproblemen. Ze gaan terug naar de stad van liefde en de stad waar ze hun huwelijksreis hebben doorgebracht.  Nick en Meg hopen dat een weekendje Parijs hun weer bij elkaar brengt. Ik ben er nog niet helemaal uit wat ik van de film vind. Er zitten erg grappige stukken in en de stad Parijs wordt prachtig in beeld gebracht. Binnenkort ga ik deze film nog een keer kijken. 

De film Wild gaat over Cheryl die na jaren van roekeloos gedrag en de dood van haar moeder, alleen aan wandeltocht begint van 1700 km. De film is gebaseerd op een waargebeurd verhaal en is ook als boek verschenen. Ik vond het wel een leuke film voor een relaxt filmmiddagje. Het boek heb ik trouwens niet gelezen. Op internet lees ik veel reviews van mensen die het boek prachtig vinden, maar de film tegen vinden vallen.  


Tijdens de vakantie bracht ik natuurlijk ook een bezoek aan de kringloop waar ik een super mooie emaillen mok kocht met bloemen, een boterschaaltje en een schaaltje voor theezakjes kocht.


Naast het luieren op de bank en het kijken van series deed ik in de maand maart af en toe ook iets actiefs. Deze maand viel qua hardlopen weer tegen, maar we hebben wel weer regelmatig een rondje gelopen door de stad. Af en toe combineren we het wandelen met windowshoppen. Het leuke daaraan is dat je veel inspiratie op doet en het niets kost. Tenminste als je de volgende dag niet weer heen fietst tijdens de openingstijden... 

 
Onderstaande eendjes kwamen we ook tegen tijdens het wandelen. De eendjes hadden de vijver in het Noorderplantsoen tijdelijk verruild voor en prachtige plek midden op straat.



Natuurlijk gebeurde er ook van alles in mijn stadstuintje. De hortensia is gesnoeid. Alle rozen hebben voeding gekregen en de doperwtjes staan inmiddels in mijn moestuinbak op wielen. Mijn lieve vriend heeft deze bak even op een zondagmiddag ontworpen en gemaakt❤️ De laatste update over mijn stadsmoestuintje vind je in de blog 'lente in de moestuin'.


Met Pasen kwamen mijn ouders, tante en de ouders, broertje en vriendin van mijn vriend eten. Al een paar weken was ik aan het brainstormen over het paasmenu. Uiteindelijk aten we als voorgerecht rösti van zoete aardappel met zalm (recept van de Lidl). Als hoofdgerecht aten we groentetaartjes met spinazie, feta, tomaat, knoflook en ui. Aardappels uit de oven met verschillende kruiden en steak chimichurri. De entrecotes had ik trouwens vervangen door biefstuk.  



Het toetje was een meringue ijsrol met lemon curd. Het recept kun je hier vinden.


Verder aten we afgelopen maand nog een lekkere daghap bij eetcafé Lambik. Een super leuk eetcafé waar je voor je voor iets meer dan 9 euro een heerlijke daghap kunt eten. Er staan maar een paar gerechten op het krijtbord, maar je kunt altijd kiezen uit vegetarisch en vlees/vis. Vergeet ook niet om een toetje te nemen! 


Een super leuke verrassing kreeg ik van vrienden via de post. Ik kreeg mijn lievelingskoekjes opgestuurd (kokosstaafjes), omdat ze hier in de buurt niet te koop zijn. Ook zaten er in het pakketje nog heerlijke paaskoekjes, worst en een Tony Chocolonely chocoladereep met karamel-zeezout.



En natuurlijk begon de lente officieel. Onderstaande foto maakte ik op 17 maart. Eindelijk weer heerlijk in de zon met een drankje en een tijdschrift.




Blogpost van deze maand 

De weken gaan snel dus ik kan mij voorstellen dat je niet alle blogpost al hebt gelezen. Hieronder een overzicht van alle geplaatste blogs. 

 lion mountain sri lanka
Ik plaatste het tweede deel van ons reisverslag over onze backpack reis door Sri Lanka. Het tweede gedeelte gaat over onze trip van Jaffna naar Ella. Je vindt deze blog hier

 duolingo app


Om een nieuwe taal te leren moet je de app Duolingo downloaden. Waarom? Dit lees je in mijn blog 'leer een nieuwe taal met de Duolingo app'.

Instaswap fall edition




Door foto's op Instagram van de Instaswap spring edition kwam ik er achter dat ik nooit een blog heb geplaatst over mijn gegeven en ontvangen InstaswapHier kun je vinden wat ik heb gemaakt en gekregen.  




Mijn belevenissen in de moestuin vind je hier 




Tot slot plaatste ik afgelopen maand 3 recepten op mijn blog. De bladerdeegtaart met rode biet kan zowel als hoofdgerecht, bijgerecht als lunchgerecht worden gegeten. Daarnaast plaatse ik een recept voor stamppot andijvie en heerlijk toetje met lemon curd en meringue. 
 



bladerdeegtaart met rode biet en geitenkaas



meringue ijsrol met lemon curd

   


meringue ijsrol met lemon curd
 

 stamppot rauwe andijvie met blauwe kaas, walnoten en cherrytomaatjes



Stamppot rauwe andijvie met blauwe kaas, walnoten en cherrytomaatje

Geen opmerkingen:

Een reactie posten