Translate

Zoeken in deze blog

donderdag 31 maart 2016

Recept: stamppot rauwe andijvie met blauwe kaas, walnoten en cherrytomaatjes

STAMPPOT ANDIJVIE MET BLAUWE KAAS, WALNOTEN EN CHERRY TOMATEN


Gekookte aardappels staan bij ons niet vaak meer op tafel, maar we zijn wel echte stamppoteters. Nu de lente is gestart zullen veel mensen minder
stamppot gaan eten. Dit geldt ook voor ons. Al kun je mij op een koude regenachtige zomerdag ook erg blij maken met stamppot. 

Een stamppot die het gehele jaar maar misschien zelfs nog wel vaker in het voorjaar en de zomer wordt gegeten, is natuurlijk stamppot rauwe andijvie. Door de glastuinbouw weten wij met z'n allen niet beter dan dat andijvie het gehele jaar verkrijgbaar is, maar andijvie van Nederlandse bodem is alleen verkrijgbaar van half juni tot half november. 

De meeste mensen eten stamppot rauwe andijvie met gebakken spekjes. Hieronder een recept voor een vegetarische versie van stamppot rauwe andijvie met blauwe kaas, walnoten en cherrytomaatjes. Dit recept is genoeg voor 3 personen. 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept: stamppot andijvie met blauwe kaas, walnoten en cherrytomaatjes 
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 

1 kilo kruimige aardappels 
250 gram rauwe andijvie (gesneden en gewassen)
100 a 120 gram blauwe kaas
100 gram walnoten 
10 cherrytomaatjes
100 ml melk 
30 gram roomboter 
peper 
(zout)
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------  

Schil de aardappels. Spoel de aardappels af met water en snijd de aardappels vervolgens in stukken. Leg de aardappels in een grote pan en voeg water toe. Kook de aardappels in 20 minuten gaar. Voeg eventueel nog een snufje zout toe aan de aardappels. 

Snijd nu zowel de blauwe kaas als de boter in kleine blokjes. Snijd zowel de walnoten als de cherrytomaatjes door de helft. 

Giet de melk in een pannetje. Breng de melk aan de kook als de aardappels ongeveer 15 minuten koken. Giet de aardappels af en voeg de warme melk en de boter toe. Stamp de aardappels nu tot een romig puree. Voeg naar smaak peper toe. Tot slot de andijvie, cherrytomaatjes, walnoten en blauwe kaas toevoegen. Roer alle ingrediënten goed door en serveer direct. 


Variatietip: voeg nog een fijngesneden bosuitje toe aan de stamppot rauwe andijvie. 



Misschien ook leuk om te lezen 




Kruidige stoofpeertjes met hangop



Rode bietjes volgens grootmoeders recept

Geen opmerkingen:

Een reactie posten