Translate

Zoeken in deze blog

maandag 7 maart 2016

Fotodagboek februari


Wauwie en dan is de eerste week van maart al weer om. De tijd gaat echt te snel. Afgelopen week had ik vakantie en heb ik bar weinig gedaan, maar zelfs dan vliegen de dagen om. Eerst maar even terugblikken op de maand februari.


Vermoeid

De eerste week van februari waren zowel mijn vriend als ik super moe. Niet hardlopen maar na het werk direct de joggingbroek aan en hangen op de bank. We hebben zelfs geen wandeling gemaakt door het Noorderplantsoen. Niet echt een lekker begin!


Mijn outfit voor op de bank: joggingbroek en dikke sokken

Helaas hadden we die week nog een ander dingetje. Al een paar dagen hoorden we een raar geluid in de keuken. Beiden konden we niet plaatsen wat we nou hoorden en waar het precies weg kwam. Vriendlief kreeg opeens een ingeving dat het wel eens een lekke waterleiding zou kunnen zijn en dat bleek helaas uiteindelijk ook het geval te zijn. We zagen dat de meter van de waterleiding heel langzaam (gelukkig!) bleef lopen toen we alle kranen hadden dichtgedraaid. Het lek was alleen nergens te vinden. Mijn vriend moest gaten maken in de keukenkastjes om het lek te vinden. Uiteindelijk moesten we een loodgieter bellen, omdat we nog leidingen van lood blijken te hebben in de keuken en dat vraagt om speciale techniek. De onderkant van onze keukenkastjes zien er nu uit als op onderstaande foto, maar gelukkig kunnen alle spullen er wel weer in en is onze keuken niet meer super nieuw. 

Geen geweldige foto, maar zo zien de binnenkant van mijn keukenkastjes er nu uit.
 

Op tijd naar huis

Heel trots stuurde ik die week onderstaande foto naar mijn vriend. Het was mij een keer gelukt om voor 18:00 uur thuis te zijn van het werk. Aangezien ik zo moe was en de afgelopen weken regelmatig overuren had gemaakt, leek het mij slim om even iets rustiger aan te doen. Voor mij betekent rustig aan doen een hele middag heerlijk op de bank liggen en een filmpje of serie kijken. 
 


Inmiddels hebben we trouwens een nieuwe klok. Onderstaande klok zagen we 's weekends liggen bij de kringloop. We hadden eigenlijk afgesproken dat we niks meer zouden kopen met een wereldkaart er op, omdat we er al een lamp van hebben, een prikbord en een fotobord, maar deze konden we echt niet laten liggen. 



Zonneschijn 

De weken daarna waren we gelukkig weer fitter. Het helpt vast dat de zon zich regelmatig laat zien, steeds meer kracht krijgt en dat ik 's avonds niet meer in het donker naar huis hoeft te fietsen. De WakaWaka power begint zich inmiddels weer op te laden. 

Andere zonnestraaltjes deze maand waren de etentjes die ik had en de verjaardagen. Mijn broertje en mijn nichtje vierden beiden hun verjaardag. Qua etentjes was het echt een luxe afgelopen maand. Ik ging zelfs 3 keer uit eten in 3 verschillende restaurants waar ik nog niet eerder had gegeten. Samen met vrienden, hun zoontje, mijn broertje en zijn vriendin gingen we eten bij Taste and Flavor. Mooi ingericht restaurant met een super mooi uitzicht op het Reitdiephaven. Het eten zelf vond ik niet heel bijzonder, maar natuurlijk ben ik wel verwend. Het is wel een handige plek om te gaan eten met kinderen of met moeilijke eters, omdat voor iedereen er wel iets te vinden is wat hij/ zij lekker vindt.




Met oud-collega's ging ik de dag er na (schaam;)) eten bij Cervantes. Ik was hier nog niet eerder geweest maar het blijkt een klein, gezellig restaurant te zijn waar je heerlijke tapas kunt eten. Wij bestelden het Festival de las tapas. Door de verschrikkelijke regen die dag ben ik vergeten om foto's te maken.  



Tot slot hadden we nog een bon van de Xenos liggen die echt deze maand op moest;) Met de bon mocht een 2e persoon gratis eten bij een Japans restaurant. Op de website kon je zien welke restaurant in Groningen deelnamen en uiteindelijk zijn we terechtgekomen bij Spices aan de Westersingel. Geen Japans restaurant, maar een restaurant met Indiase gerechten.


Het beste onderdeel van het diner

Moestuin
 
Helaas viel er ook regelmatig veel regen afgelopen maand. Mijn vriend en ik hadden bedacht dat we deze maand een start wouden maken met onze stadsmoestuin, maar twee zondagen achter elkaar stopte het niet meer met regenen. 

Van deze foto werd ik echt niet blij:(
 
Inmiddels hebben we wel de eerste dingen kunnen doen in de moestuin. We hebben de druif verpoot, een zaaikalender gemaakt en doperwten gezaaid. De doperwten heb ik inmiddels in grotere potten gepoot en verplaatst naar de koude kas. Over mijn eerste werkzaamheden in de moestuin schreef ik de blog Eerste stapjes in de moestuin.




 

 Anders denken en doen
  


Afgelopen maand was weer veel fanatieker in het kopen van verpakkingsvrije, biologische en lokale producten. Een aflevering van het programma Floortje aan het einde van de wereld zette mij aan het denken. If you WANT things different, you have to THINK different and ACT different. Ik schreef ook een blogbericht over het koper van lokale producten. Dit bericht vind je hier.

Op de Ommelander markt had ik onder anderen eieren gekocht. Op Valentijnsdag bakte mijn vriend onderstaande ei. Ik heb echt nog nooit zo'n lekkere ei gegeten. Het komt vast door de combi van super verse eieren en de liefde van mijn vriend♥



Klein Berlijn 

Vorige week zondag was het weer Klein Berlijn in Groningen. Dit keer niet op de Vismarkt maar in de Martiniplaza. De vintagemarkt werd gecombineerd met het foodfestival De culinaire verleiding. Aangezien het heerlijk weer was die dag combineerden we het bezoek aan Klein Berlijn met een wandeling in het Stadspark. Onderstaande gigantische insectenhotel zag ik staan. Zo mooi! Helaas heb ik onze stadstuin alleen maar plaats voor een mini variant gemaakt door mijn vorige buurman

Insectenhotel in het stadspark
Helaas geen vintage aanwinsten voor ons huis kunnen vinden op Klein Berlijn. Wel een heerlijke curry gegeten van Thai Jasmine. Dit bedrijf blijkt ook een winkel en restaurant aan het Zuiderdiep in Groningen te hebben. Sinds onze vakantie naar Sri Lanka ben ik helemaal fan van curry's dus binnenkort maar eens een keer eten bij dit Thaise restaurant. 



Misschien ook leuk om te lezen:  




Fotodagboek januari 





Recept: hartige taart met rode biet en geitenkaas  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten