Translate

Zoeken in deze blog

woensdag 2 maart 2016

Recept: bladerdeegtaart met rode biet en geitenkaas

 

Vandaag een nieuw recept op mijn blog met als ingrediënt rode bietjes. Vele van jullie weten mijn blog te vinden door het recept van mijn oma voor het koken van klassieke rode bietjes (rode bietjes volgens grootmoeders recept). Het is zelfs het meest gelezen bericht op mijn blog. Voor mijn moeder en mij is het heel speciaal dat dit het meest gelezen bericht is, omdat mijn oma inmiddels al een paar jaar geleden is overleden.


Het recept van vandaag voor het maken van een bladerdeegtaart met rode biet en geitenkaas is in vergelijking met het recept van mijn oma, moderner en gemakkelijker om te maken. Het recept van vandaag kan trouwens ook goed van pas komen als je nog gekookte bietjes over hebt. Geen rode bietjes over? Geen nood. Je kunt ook heel goed voorgekookt rode bietjes gebruiken voor dit recept. Je vindt voorgekookte rode bietjes in de koeling bij jou in de supermarkt. 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept: bladerdeegtaart met rode biet en geitenkaas 
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 
6 plakken bladerdeeg
350 gram voorgekookte rode biet
120 gram crème fraîche
100 gram geitenkaas
3 bosuitjes
zwarte peper

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------  

Leg 6 plakken bladerdeeg op het aanrecht om te ontdooien. Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snijd de rode biet in zeer dunne plakjes. Doe het crème fraîche in een bakje en strooi hier flink wat peper overheen. Roer vervolgens de crème fraîche goed door.

Leg op een bakblik een stuk bakpapier. Leg nu de plakken bladerdeeg naast elkaar op het bakblik. Zorg dat de randen overlappen en druk goed aan. Prik met behulp van een vork gaatjes in het bladerdeeg. Dit voorkomt dat het bladerdeeg bol komt te staan. De randen prik ik zelf trouwens nooit in omdat ik het juist lekker vind als ze rijzen.

Smeer nu de
crème fraîche op het bladerdeeg. Leg nu de rode bietjes dakpansgewijs op de crème fraîche. Verkruimel de geitenkaas over de rode bietjes en bak de bladerdeegtaart in ongeveer 20 minuten bruin.

Snijd tijdens het bakken de bosuitjes in hele dunne ringetjes. Haal de bladerdeegtaart uit de oven en strooi de bosui er over heen. Als je niet houdt van rauwe ui dan kun je de bosui de laatste 5 minuten mee verwarmen in de oven.

De bladerdeegtaart met rode biet en geitenkaas is zowel warm als lauw lekker om te eten. 


Variatietip:
vervang de rode biet door zoete aardappel. Je hoeft de zoete aardappel niet voor te koken maar het is wel belangrijk dat je de plakjes aardappels zo dun mogelijk snijdt bijvoorbeeld met behulp van een keukenmachine of kaasschaaf. 




 
Misschien ook leuk om te lezen: 



Rode bietjes volgens grootmoeders recept

Geen opmerkingen:

Een reactie posten