Translate

Zoeken in deze blog

donderdag 21 april 2016

Recept: citroenbrownie

recept citroenbrownie

Heel eerlijk ..... onderstaand recept is niet echt een recept voor een citroenbrownie, maar het is wel super lekker! Ik had het idee om een brownie te maken met citroen. Uiteindelijk ben ik gaan experimenteren met het gehele recept. Het resultaat is een heerlijke luchtige citroencake die
qua vorm nog lijkt op een brownie. Hieronder het recept.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept: citroenbrownie - 16 stuks  
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 

200 gram roomboter
150 gram kwark
3 eieren
150 gram suiker
150 gram zelfrijzend bakmeel
2 (biologische) citroenen
citroenmarmelade of lemon curd
(poedersuiker)
kom
(brownie)bakvorm

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet de (brownie) bakvorm in.
Laat de boter langzaam smelten in een pan met een dikke bodem op laag vuur. Spoel de citroenen af onder stromend water. Rasp nu alleen het gele schil van 1 1/2 citroen. Het witte deel van de schil smaakt namelijk erg bitter. 

Pers 1 citroen uit. Meng de kwark met de citroenrasp en 3 eetlepels citroensap. Haal de pan van het vuur als de boter is gesmolten en laat dit afkoelen tot kamertemperatuur. Breek intussen de eieren boven de kom. Klop de eieren samen met de suiker en het zout dik en romig. Voeg de boter al roerend toe aan het eimengsel. Voeg nu het kwarkcitroenmengsel toe en roer opnieuw. Zeef tot slot de bloem boven de kom en roer alles nog 1 keer door.

Bak de citroenbrownie in 20
à 25 minuten gaar en bruin. Controleer met behulp van een satéprikker of de citroenbrownie gaar is. Als je de satéprikker in de brownie steekt dan moet de prikker er schoon uitkomen. Als er deeg plakt aan de satéprikker dan moet de brownie nog iets langer bakken. 

Laat de citroenbrownie iets afkoelen op een rooster. Snijd nu de citroenbrownie met behulp van een mes los uit de bakvorm. Keer de citroenbrownie om met behulp van een groot bord of een snijplank. Laat de citroenbrownie eventueel nog iets afkoelen.
De citroenbrownie moet nog warm zijn zodat de lemon curd of citroenmarmelade in de brownie trekt. De citroenbrownie mag alleen niet te heet meer zijn, omdat de citroenmarmelade of lemon curd er anders afloopt. Smeer nu een dunne laag citroenmarmelade of lemon curd over de citroenbrownie. Strooi er eventueel nog wat poedersuiker over. 
 
Variatietip: de citroenbrownie is heerlijk bij een kopje thee of koffie, maar kan ook gegeten worden als nagerecht. Serveer de citroenbrownie dat met een bolletje ijs. 




 
Misschien ook leuk om te lezen



Recept: meringue ijsrol met lemon curd





Recept: chocoladebrokken met cranberry's en amandelen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten